SEGRE

POLÍTICA LEGISLACIÓ

Llum verda definitiva a la llei Audiovisual malgrat el 'no' d'Esquerra i Junts

Protestes contra la llei davant del Congrés el 26 de maig passat.

Protestes contra la llei davant del Congrés el 26 de maig passat.CARLOS LUJÁN/EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple del Senat va donar llum verda ahir, sense cap canvi, al projecte de Llei General de Comunicació Audiovisual, que es va tramitar pel procediment d’urgència, per la qual cosa aquesta norma va quedar definitivament aprovada i entrarà en vigor amb la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat. El text va tirar endavant gràcies al suport del PSOE i el PNB i l’abstenció del PP, com ja va passar durant el tràmit en comissió. En canvi, va suscitar el rebuig d’ERC, Junts, EH Bildu, Més Madrid, Vox i Geroa Bai, molt crítics per la negativa a introduir canvis al Senat.

A més, el rebuig de les 288 esmenes presentades, incloses aquelles que pretenien modificar la polèmica definició de producció independent, va provocar els retrets de diversos portaveus. Els grups nacionalistes també van criticar que no es defensin les llengües cooficials.

La norma obliga les televisions i grans plataformes a destinar el 5% dels seus ingressos a Espanya a producció i un 70% d’aquesta quota –un 3,5 per cent en total– a la producció independent en llengua oficial o cooficials. A més, obliga les plataformes amb seu a Espanya a oferir un 30% de contingut produït a Europa, un 15 per cent en una de les llengües oficials espanyoles i un 6 per cent en català, gallec o eusquera.

tracking