SEGRE

PANORAMA

Patronals i PP creuen que el pla anticrisi es queda curt

Reclamen més ajuts per a empreses || El Govern català veu populista la baixada del preu del transport, que elevarà al 50%

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El paquet de mesures per fer front a la pujada de la inflació que va aprovar ahir el Govern de Pedro Sánchez no acaba de convèncer les patronals, que veuen falta de suport per a les empreses, ni al Partit Popular, que creu que el nou decret es queda curt i és només un rentat de cara davant de la desfeta electoral de PSOE i Podem en les eleccions andaluses. Així mateix, la Generalitat va titllar de “populista” la baixada de preus anunciada per al transport públic (vegeu la pàgina 21). Foment del Treball va considerar que les mesures són “escasses per a les empreses, que pateixen forts increments de costos”.

La patronal va afirmar que moltes de les mesures recollides al paquet són “de caràcter pal·liatiu, enfocades gairebé exclusivament cap a les famílies, i amb pobra afectació sobre les empreses”, que assegura que tenen poc marge de benefici, cosa poc sostenible a llarg termini. En aquesta línia, les tres principals associacions d’autònoms (UPTA, ATA i Uatae), tot i que van valorar positivament el nou reial decret, van coincidir que s’han d’aprovar més mesures fiscals en favor del col·lectiu de treballadors per compte propi, molt perjudicats per l’alça dels preus. Per la seua part, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va acusar Sánchez de “copiar” les mesures del PP al nou paquet anticrisi després de la “clatellada” de les eleccions d’Andalusia d’aquest mes.

No obstant, va afirmar que el pla anticrisi continua quedant curt per ajudar els ciutadans.El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, va qualificar de “populista” i de solució fàcil la baixada del preu dels abonaments del transport públic i va tornar a demanar el traspàs total de la gestió de Rodalies. Amb tot, va assegurar que el Govern completarà la rebaixa del 30% a Catalunya perquè en el transport que depèn de la generalitat baixi fins al 50%. Els sindicats sí que veuen positiu el pla de la Moncloa, tot i que creuen que falta “polir-lo”.

tracking