SEGRE

Biden comunica a Sánchez un augment dels destructors a la base de Rota

Els EUA tenen previst anunciar més mesures en la cimera de l’OTAN que se celebra a Madrid

El president dels EUA, Joe Biden, amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la Moncloa.

El president dels EUA, Joe Biden, amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la Moncloa.Andrea Zamorano / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Joe Biden, comunicarà oficialment aquest dimarts al cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, un augment dels destructors en la base naval de Rota (Cadis) de quatre a sis per reforçar la presència militar del seu país i de l’OTAN a la zona. Així ho va anunciar aquest dimarts l’assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, en una roda de premsa a l’avió que ha portat a Biden de camí a Espanya per assistir a la cimera de l’OTAN.

Sullivan va destacar que la mesura permetrà augmentar la presència marítima dels EUA i de l’OTAN en tots els dominis marítims rellevants i que forma part d’una sèrie d’anuncis que els EUA duran a terme, demà, dimecres, en la cimera.

L’assessor de Seguretat Nacional va explicar que en la trobada diversos països informaran dels seus compromisos per reforçar el flanc est de l’OTAN i en aquesta línia EUA farà "anuncis específics" sobre l’enviament de forces addicionals terrestres, marítimes i aèries, duri el que duri el conflicte a Ucraïna. Està previst que Biden es reuneixi amb Sánchez tot just arribar a Madrid aquest dimarts, procedent d’Alemanya, on ha participat en la cimera del G7.

Els EUA ja van anunciar al març que la base naval de Rota estava llesta per acollir uns altres dos vaixells destructors més, a part dels quatre que es troben actualment en ella. El principal comandant militar de l’OTAN i cap del Comando Europeu dels EUA (EUCOM), general Tod Wolters, va assenyalar que la infraestructura estava ja preparada per acollir aquests dos destructors en una compareixença davant el Comitè de Serveis Armats del Senat dels EUA per donar explicacions sobre les mesures adoptades davant la invasió russa d’Ucraïna. Actualment, a Rota es troben els destructors nord-americans USS Arleigh Burke, USS Ross, USS Porter, and USS Roosevelt.

El president dels EUA, Joe Biden, baixa per les escales del seu avió Air Force One, a la seua arribada a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid.

El president dels EUA, Joe Biden, baixa per les escales del seu avió Air Force One, a la seua arribada a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid.A.Ortega / Europa Press

tracking