SEGRE

OTAN

El rei Felip VI rep Biden a Madrid per a la cimera de l'OTAN

El rei Felip VI rep Biden a Madrid per a la cimera de l’OTAN

El rei Felip VI rep Biden a Madrid per a la cimera de l'OTAN

El rei Felip VI rep Biden a Madrid per a la cimera de l'OTANEFE/J.J

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Felip VI ha rebut aquest dimarts en la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) el president dels Estats Units, Joe Biden, que s’ha desplaçat a Espanya per participar en la 32a cimera de l’OTAN, que comença aquest dimecres a Madrid.

El Air Force One, com es coneix al Boeing 747 oficial en el qual es desplaça el president dels Estats Units, ha aterrat a les 15:04 hores procedent d’Alemanya, on Biden ha assistit a la reunió del G-7, encara que ha abandonat la cimera abans del previst pel mal temps en aquella zona.

El rei, acompanyat pel ministre espanyol d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, i la titular de Defensa, Margarita Robles, ha rebut a peu de pista el president nord-americà, amb qui ha intercanviat unes paraules.

A més d’aquesta rebuda a Torrejón, aquesta tarda està previst que el senyor Felipe mantingui una reunió amb Biden, al Palau Reial, després que aquest es reuneixi amb el president del Govern, Pedro Sánchez, a La Moncloa. Biden és el desè president nord-americà en visitar Espanya. L’últim en fer-ho fins ara va ser Barack Obama el 2016.

Al llarg de dos dies, la cimera de l’OTAN reunirà al Recinte Firal IFEMA de Madrid a prop de 40 caps d’Estat i de Govern, coincidint amb el 40 aniversari de l’adhesió d’Espanya a l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord.

Entre els assistents hi haurà els 30 països aliats, quatre països d’Àsia-Pacífic convidats (Austràlia, Nova Zelanda, el Japó i Corea del Sud), uns altres quatre països membres de la Unió Europea però no de l’Aliança, així com els titulars de la Comissió Europea i el Consell Europeu. Biden i la resta de líders assistents a la cimera tindran una primera cita conjunta en el sopar que aquesta nit els oferirà Felip VI al Palau Reial.

El rei Felip VI rep Biden a Madrid per a la cimera de l'OTAN

El rei Felip VI rep Biden a Madrid per a la cimera de l'OTANEFE/J.J

tracking