SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Madrid abaixa el to però manté el pols pel pla d'estalvi energètic

Complirà les mesures “si no hi ha més remei”

El coordinador general del PP, Elías Bendodo.

El coordinador general del PP, Elías Bendodo.EFE/CARLOS DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Executiu i els territoris governats pels socialistes van continuar ahir la picabaralla amb el PP pel pla d’estalvi energètic i la negativa d’Isabel Díaz Ayuso a aplicar-lo a Madrid, encara que el seu govern va rebaixar el to a l’avenir-se a complir el decret si no té més remei. El vicepresident madrileny, Enrique Ossorio, va assegurar que la seua administració té el “mal costum” de complir les lleis i, per tant, si ha de complir el decret “en aquests extrems” ho farà. Mentrestant, continuen estudiant si ho recorreran al Tribunal Constitucional (TC) per un xoc competencial.

Per la seua part, el coordinador general del PP, Elías Bendodo, va assegurar que la cúpula del partit “entén” la decisió d’Ayuso de portar el decret al TC, però va evitar confirmar un no dels populars quan la mesura s’hagi de convalidar al Congrés. A més, va lamentar que les mesures del Govern central s’han aprovat “sense cap consens”, però es va mostrar disposat a “asseure’s i parlar”.La ministra de Justícia, Pilar Llop, va instar el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, a “posar ordre al seu partit” davant de la postura d’Ayuso. Va titllar d’“impresentable” l’actitud de la presidenta madrilenya i va apuntar que “el que estem veient és que hi continua havent problemes de lideratge al Partit Popular”.Algunes comunitats autònomes a banda de Madrid –com Andalusia o Galícia, ambdós governades pels populars– s’han mostrat en contra del decret de l’Executiu.

Paral·lelament, el Govern basc va apostar ahir per “ser ambiciosos” quant a l’estalvi energètic, però “cada un des de les seues possibilitats”, prioritzant atendre “casos particulars” en comptes de recórrer directament a les sancions.

tracking