SEGRE

TRANSPORTS MESURES

Renfe obrirà dilluns un portal per demanar els bons gratis

La venda de títols començarà el dia 24

Un tren de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac.

Un tren de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac.ACN/ALBERT SEGURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe obrirà dilluns a la seua pàgina web un registre per poder sol·licitar els bons de transport amb la bonificació aprovada pel Govern central per als serveis de Rodalies, mitja distància i Avant. Els usuaris podran sol·licitar els seus títols multiviatge a partir d’aquesta data, però la venda no començarà fins al 24 d’agost, segons fonts de la Moncloa citades per El País. Renfe espera una allau de sol·licituds.

El títol serà gratuït per a tots els usuaris que realitzin almenys setze viatges en els quatre mesos de vigència del bo. Els clients hauran d’abonar un dipòsit –o fiança– de 10 euros per a Rodalies i de 20 euros en els serveis de mitja distància. Aquest import es reintegrarà al finalitzar la vigència de la bonificació –el 31 de desembre–, després de comprovar l’administració que s’ha complert el mínim de viatges.Val a recordar que la rebaixa només afectarà els títols de més d’un viatge i, per tant, s’exclouran els títols senzills i els bitllets d’anada i tornada.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el 12 de juliol la gratuïtat d’aquests serveis per ajudar la ciutadania amb les despeses del transport en plena alça de preus.

tracking