SEGRE

GAZA

Espanya demana un alto el foc immediat en Gaza

A més, Espanya ha condemnat el llançament de coets des de la Franja de Gaza contra territori israelià

Una columna de fum emergeix al mig de Gaza pel llançament d’un míssil israelià.

Una columna de fum emergeix al mig de Gaza pel llançament d’un míssil israelià.EFE/EPA/HAITHAM IMAD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha defensat la necessitat d’un alto el foc "immediat" a la Franja de Gaza, on han mort ja almenys 36 palestins i més de 200 han resultat ferits pels bombardejos israelians.

"El Govern d’Espanya segueix amb gran preocupació la nova escalada de violència en Gaza, i saluda la possibilitat d’un alto el foc, que s’ha d’aplicar immediatament per aturar la pèrdua de vides humanes", ha apuntat el Ministeri d’Afers Estrangers en un comunicat amb referència a les especulacions sobre un imminent acord entre Israel i la milícia Gihad Islàmica.

A més, Espanya ha condemnat el llançament de coets des de la Franja de Gaza contra territori israelià. Des de divendres s’han llançat 935 projectils, segons el recompte de les Forces Armades israelianes.

"Espanya reitera la seua ferma condemna al llançament de coets, i mentre reconeix el dret d’Israel a protegir la seua població, també demana que s’eviti tant sí com no causar víctimes civils entre la població palestina", ha apuntat.

El comunicat del Govern acaba destacant la importància "essencial" de reprendre un enfocament polític per aplicar la solució dels dos estats i "continuar els esforços que s’han fet recentment per crear una situació més sostenible en Gaza".

tracking