SEGRE

JUSTÍCIA POLÍTICA

Robles rebutja reformar el delicte de sedició només per Puigdemont

S'obre a fer canvis en el Codi Penal “amb caràcter general”

Margarita Robles.

Margarita Robles.A.ORTEGA/EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Defensa, la magistrada en excedència Margarita Robles, creu que “no s’ha de tenir por” a reformar el Codi Penal per adaptar-lo a la realitat social del moment, però sempre evitant fer-ho “en calent” o per a “un cas concret”.

Així es va expressar ahir després de la reclamació dels partits independentistes per modificar els delictes de rebel·lió i sedició del Codi Penal i la possibilitat que això pogués facilitar la tornada a Espanya de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i la resta d’exiliats.

“A reformar el Codi Penal mai no s’ha de tenir por perquè és una resposta a les exigències de la realitat social”, va explicar, puntualitzant que fa aquesta reflexió “amb caràcter general” i sense relacionar-lo expressament a les aspiracions dels independentistes.

A més, va afirmar que la realitat del 2022 és “completament diferent” de la del 1995, any en què data el Codi Penal, i va apuntar que ara “la manera d’atemptar contra la seguretat de l’Estat no ha de ser necessàriament d’una forma física, sinó que pot ser mitjançant l’ús d’amenaces híbrides o d’un altre tipus”.

Els avenços en matèria de desjudicialització de la política van ser un dels compromisos assolits entre la Moncloa i la Generalitat en la reunió de la taula de diàleg celebrada la passada setmana. Tanmateix, el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, va allunyar dilluns passat la reforma del delicte de sedició al·legant que encara “no veu” la majoria parlamentària necessària per impulsar aquesta mesura.

tracking