SEGRE

Successos

Vint-i-un ancians continuen desallotjats de la seua residència rere el foc a Sant Adrià

L’Ajuntament va demanar als propietaris de denunciar l’ocupació del local de l’incendi

Una ambulància del SEM

Una ambulància del SEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 21 ancians continuen sense poder tornar a la residència Mossèn Anton de Sant Adrià (Barcelona) després de l’incendi que aquest diumenge va afectar a un bloc proper i va obligar a evacuar a residents i veïns.

En un comunicat aquest dilluns, l’Ajuntament ha informat que es preveu que els ancians puguin tornar al centre aquest dimarts, després de passar la nit de diumenge a dilluns en la residència Matacàs de Sant Adrià.

Una trentena de famílies que van ser desallotjades pel foc han passat la nit en cases de familiars o en hotels, mentre que els veïns dels edificis limítrofs van poder tornar a la nit a les seues cases.

Arran de l’incendi, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 58 persones per inhalació de fum i sis més van ser traslladades a l’hospital: cinc d’elles ja han rebut l’alta i la sisena roman ingressada.

Pis ocupat

El local on va començar el foc era ocupada, una cosa de la qual l’Ajuntament va tenir coneixement durant la pandèmia i que va comunicar als jutjats de Badalona (Barcelona) a través de la Policia Local.

El consistori va contactar amb els propietaris del local perquè se sumessin a la denúncia, "alguna cosa que no van fer" i que, segons subratlla l’Ajuntament, era necessari perquè el jutge pogués ordenar el desallotjament.

L’alcaldessa de Sant Adrià, Tall Cañete, "recentment" va tornar a demanar a la Policia Local que va contactar amb els propietaris perquè denunciessin l’ocupació i es pogués recuperar l’ús del local, ha recalcat el consistori.

L’Ajuntament també ha destacat que els serveis socials van oferir en "reiterades ocasions" ajuda a la persona que ocupava l’immoble, i que ella la va rebutjar.

Bloc precintat

El bloc on es va originar l’incendi continua precintat aquest dilluns: no hi ha subministraments d’aigua, llum i electricitat i els desaigües han patit danys greus pel foc, que també ha deixat el primer i el segon pis "molt deteriorats".

Segons la valoració inicial dels Bombers, l’edifici no ha patit danys estructurals, a l’espera de l’informe del pèrit de la comunitat de veïns, però caldrà desbrossar els baixos, apuntalar la primera planta i substituir les canonades.

tracking