SEGRE

LABORAL AEROPORTS

La nova vaga a Ryanair trunca les vacances de milers de viatgers

Vuit vols cancel·lats i divuit amb retards només a l'aeroport del Prat || Aturades de la tripulació de cabina, de dilluns a dijous, i s'allargaran fins al gener

Un grup de viatgers fent cua ahir davant el taulell de reclamacions de la companyia Ryanair.

Un grup de viatgers fent cua ahir davant el taulell de reclamacions de la companyia Ryanair.JORDI BATALLER/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada de la nova tanda de vagues dels tripulants de cabina de Ryanair –que s’allargarà cinc mesos– va provocar ahir vuit vols cancel·lats i divuit amb retards a l’aeroport del Prat fins a les 21 hores, segons va informar USO, un dels sindicats convocants, juntament amb USO i Sitcpla. L’aeroport barceloní va tornar a ser el més afectat per la mobilització. A Girona, l’aturada va deixar tres avions amb demores.

En total, es van cancel·lar un total de 10 vols i hi va haver 233 retards en les 10 bases que l’aerolínia de baix cost irlandesa té al conjunt de l’Estat. “La previsió és que l’afectació de la vaga sigui mínima, amb el 80% de serveis mínims tan abusiu decretat pel ministeri de Transports”, va criticar Pau Ibarzábal, secretari de Comunicació d’USO-Ryanair.El sindicalista va recordar que el motiu principal d’aquesta vaga és que l’empresa s’assegui a negociar un conveni col·lectiu ajustat al dret laboral espanyol. “Des de l’any 2019 estem en converses i Ryanair ara s’ha aixecat de la taula.

Necessitem un conveni que reguli la nostra situació: vacances, baixes i reduccions per conciliació i, fins i tot, la reducció de salari per la pandèmia que no s’ha revertit”, va enumerar. Amb aquesta nova convocatòria de vaga també es vol fer pressió perquè Ryanair readmeti els onze treballadors que es va acomiadar en les dos primeres tandes d’aturades i perquè retiri els prop de cent expedients sancionadors a altres empleats.Per la seua part, Ryanair ja va valorar aquesta nova convocatòria de vaga dels tripulants de cabina assegurant que preveu una “afectació mínima” en l’operativa dels propers cinc mesos. Aquesta nova convocatòria de vaga arriba després de divuit jornades de mobilització entre els mesos de juny i juliol, en protesta per la suspensió de les negociacions pel primer conveni de la companyia i també per reclamar que s’apliqui a la plantilla la legislació espanyola.

Les aturades seran de 24 hores, es faran de dilluns a dijous i s’allargaran fins al 7 de gener, si no hi ha cap acostament entre l’empresa i els sindicats convocants.

tracking