SEGRE

EUA POLÈMICA

L'FBI confisca una dotzena de caixes de la mansió de Trump a Florida

El mandatari és investigat per possibles violacions a l'apropiar-se material classificat || La Casa Blanca assegura que Biden no va ser informat de l'escorcoll

Imatge de l’entrada principal de la mansió de Donald Trump Mar-a-Lago, a Florida.

Imatge de l’entrada principal de la mansió de Donald Trump Mar-a-Lago, a Florida.EFE/EPA/JIM RASSOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de l’FBI van retirar al voltant d’una dotzena de caixes d’una àrea d’emmagatzemament durant la batuda que es portar a terme dilluns a la residència de l’expresident nord-americà Donald Trump de Mar-a-Lago, a Florida. Així ho va confirmar l’advocada de l’exmandatari Christina Bobb, que va detallar que els agents federals investigaven possibles violacions de les lleis relacionades amb el mal maneig de material classificat, va informar The Washington Post. Bobb va afirmar que l’FBI li va deixar una còpia de l’ordre judicial i va demostrar així que comptaven amb l’autorització d’un tribunal per entrar al domicili de Trump.

Dilluns, agents de l’FBI van entrar a escorcollar la mansió de l’expresident al resort Mar-a-Lago a Florida per investigar el possible mal maneig de documents classificats. Una persona familiaritzada amb la investigació consultada per aquest diari va assegurar que els agents estaven realitzant una recerca autoritzada per un tribunal en relació amb la causa oberta contra l’exmandatari per emportar-se a la seua residència documents classificats després de deixar la Casa Blanca. Ja al gener, l’Administració Nacional d’Arxius i Registres va recuperar quinze caixes de documents i altres articles de Mar-a-Lago que, segons els funcionaris de l’ens, haurien d’haver estat entregats.Aquesta batuda ha estat la primera vegada en la història dels EUA que s’ha escorcollat la casa d’un expresident com a part d’una investigació criminal.

El president dels EUA, Joe Biden, no estava avisat del registre a la mansió del seu antecessor, un succés del qual es va assabentar per la premsa, segons va assegurar la Casa Blanca. D’altra banda, les successió de compareixences i revelacions durant la comissió que investiga a la Cambra de Representants dels EUA l’assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021 no ha modificat la percepció de la ciutadania sobre aquest incident ni tampoc la imatge de Donald Trump, segons un nou sondeig.L’enquesta, realitzada per la Universitat de Monmouth després d’una pausa a les vistes, revela que només el 38% culpen Trump com a responsable directe de l’assalt, quatre punts menys que el mes de juny. Entre els republicans, la dada es desploma fins al 5 per cent.

Com a mostra de la seua popularitat, els candidats que compten amb el suport de Trump es van imposar dimarts en diverses conteses de les eleccions primàries del Partit Republicà.

L’expresident es nega a declarar a la fiscal sobre els seus negocisDonald Trump es va acollir ahir a la cinquena esmena i es va negar a respondre així a les preguntes formulades per la fiscal general de Nova York, Letitia James, en el marc de la investigació sobre les pràctiques comercials del magnat novaiorquès.“Sota el consell del meu advocat [...] m’he negat a respondre a les preguntes en el marc dels drets i privilegis que atorga la Constitució a tots els ciutadans dels Estats Units”, va afirmar en un comunicat. Estava previst que Trump declarés davant dels fiscals en el marc de la investigació sobre les seues finances i les de l’Organització Trump, que es remunta a ja fa tres anys.Tanmateix, es va acollir a la cinquena esmena, que assenyala que cap persona pot ser obligada a declarar contra si mateixa i va assegurar que “no ha fet res de dolent” i que, per aquest motiu, els investigadors no han trobat proves en contra seu.

Imatge de l’entrada principal de la mansió de Donald Trump Mar-a-Lago, a Florida.

Imatge de l’entrada principal de la mansió de Donald Trump Mar-a-Lago, a Florida.EFE/EPA/JIM RASSOL

tracking