SEGRE

EMPRESES LABORAL

Multa de prop de 6 milions a Amazon i disset firmes més

Per cessió il·legal de treballadors || Per evitar engrossir la plantilla de la multinacional i que tinguin els mateixos drets

Un dels centres logístics d’Amazon a Espanya.

Un dels centres logístics d’Amazon a Espanya.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball de Catalunya ha proposat una multa de 5,8 milions d’euros a Amazon i disset empreses subcontractades més per “cessió il·legal de treballadors”, segons un comunicat de la Generalitat. Apunta que les disset empreses –sis de les quals de treball temporal– haurien cedit 559 treballadors en condicions laborals inferiors a les corresponents si fossin contractades directament per Amazon. Per aquesta raó, ha proposat una sanció de 3,2 milions a Amazon i de 2,6 milions a les disset empreses implicades.

La investigació es va iniciar el mes de febrer a Barcelona i ha conclòs que un mínim de 559 treballadors feien treballs de repartiment en “situació i condicions de precarietat laboral” en salari i inestabilitat en l’ocupació, a banda de no tenir representació legal. Les subcontractades són Tipsa Delivery, Ara Vinc, Internet Commerce Solutions, Transportcat Logistics, Delivery Asap, Travieso Logistics, Jom Servicios Integrales, Anem Advanced Logistics, Gal Kajol i Duende Logistics; i les ETT són JT Hiring ETT, Gi Group Spain ETT, Temporal Quality ETT, Iman Temporing ETT, Randstad Empleo i Rhone Alpes Servicios España ETT. Entre els anys 2019 i 2021 la Generalitat ja va interposar vint-i-dos sancions a Amazon per incompliment de la normativa laboral, que ascendien fins als 1,1 milions.

tracking