SEGRE

17-A

VÍDEO. Una discussió entre assistents de l'acte del 17-A causa rebuig entre partits polítics

De fet, durant el minut de silenci, un dels manifestants ha cridat: 'Donarem un petit ensurt a Catalunya', en relació amb unes declaracions que va realitzar l’excomissari José Manuel Villarejo

Una discussió entre assistents de l'acte del 17-A causa rebuig entre partits polítics

Una discussió entre assistents de l'acte del 17-A causa rebuig entre partits polítics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una discussió entre assistents de l’acte de record i homenatge a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils (Tarragona) ha causat el rebuig entre partits polítics, que han criticat l’enfrontament entre diverses persones després del minut de silenci.

En acabar l’acte, un dels participants en la protesta per reclamar "saber la veritat" dels atemptats i un dels assistents a la cerimònia s’han embolicat en una discussió que ha provocat la indignació de més persones de l’entorn.

El manifestant en la protesta convocada per 'Plataforma 17-A exigim responsabilitats' li ha cridat que "els assassins s’han de denunciar" i li ha preguntat per què el Govern no ha creat una comissió d’investigació, acusant l’Estat de ser l’artífex de l’atemptat.

De fet, durant el minut de silenci, un dels manifestants ha cridat: 'Donarem un petit ensurt a Catalunya', en relació amb unes declaracions que va realitzar l’excomissari José Manuel Villarejo.

L’assistent a l’acte del 17-A li ha contestat preguntant-li si ell era una víctima del terrorisme, a la qual cosa l’integrant de la 'Plataforma 17-A exigim responsabilitats' li ha respost: "Jo soc víctima del terrorisme, sí, perquè soc català".

Reaccions polítiques

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha titllat de "falta de respecte i d’empatia incomprensible" l’ocorregut en l’acte d’homenatge, i ha assegurat que haurien de reflexionar els qui l’han protagonitzat, acompanyat i aplaudit.

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha titllat els fets de falta de respecte a les víctimes: "El trumpisme és indigne i insultant. No ho podem tolerar".

El portaveu de Cs en el Parlament, Nacho Martín Blanco, ha criticat que els fet són "la cinquena essència de la degradació moral que el nacionalpopulismo de Puigdemont, Borràs i companyia", i ha titllat de vergonyós l’ocorregut.

"És insuportable viure envoltats de tant fanatisme", ha assegurat la portaveu del PP en el Parlament, Lorena Roldán, que ha lamentat la discussió entre un dels manifestants amb una víctima.

El portaveu de Vox en el Parlament, Joan Garriga, ha criticat que hi hagi independentistes que "s’enfronten a una víctima de l’islamisme al·legant que ells també són víctimes del terrorisme perquè són catalans".

tracking