SEGRE

JUSTÍCIA SUCCESSOS

El 'pistoler de Tarragona' rep l'eutanàsia

Les víctimes volien que fos jutjat

Eugen Sabau, també conegut com el ‘pistoler de Tarragona’.

Eugen Sabau, també conegut com el ‘pistoler de Tarragona’.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eugen Sabau, el conegut com a pistoler de Tarragona i acusat de disparar el passat 14 de desembre contra tres excompanys de l’empresa de seguretat en la qual treballava, va morir ahir al rebre l’eutanàsia que havia demanat i que va autoritzar la justícia. Sabau tenia tetraplegia irreversible, amb dolor constant i persistent per un tret que va rebre mentre els Mossos d’Esquadra intentaven neutralitzar-lo. La defunció es va certificar a les 18.30 hores a l’hospital penitenciari de Terrassa, i Sabau va poder estar acompanyat de familiars.

L’execució de l’eutanàsia deixa el cas tancat i les víctimes temen que, al no haver-se celebrat un judici, es quedin sense indemnitzacions. De fet, havien demanat que primer s’apliqués la via judicial i, posteriorment, el procediment de mort digna reclamat pel pistoler. No obstant això, tant el Tribunal Constitucional com el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) han posat al davant el dret a una mort digna.

Per la seua banda, els mossos que van resultar ferits durant l’operatiu que va acabar amb la detenció de Sabau mantenen obert el cas al TEDH i denunciaran la Generalitat per poder rebre indemnitzacions.

tracking