SEGRE

POLÍTICA FORMACIONS

Feijóo acusa Sánchez d'egòlatra i el desafia a un debat al Senat

El líder del PP obre el curs polític alertant de la “preocupant” situació econòmica i energètica a Espanya || El PSOE el reprèn pel seu “obstruccionisme”

Feijóo va inaugurar ahir el curs polític del PP en un acte a Galícia.

Feijóo va inaugurar ahir el curs polític del PP en un acte a Galícia.EFE/SALVADOR SAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va inaugurar ahir el curs polític de la seua formació en un acte a Cerdedo-Cotobade, a Galícia, amb dures crítiques cap al president del Govern, Pedro Sánchez, que va titllar d’“egòlatra i autoritari”. El va acusar també de pretendre un “monòleg” i que li aplaudeixin “tot el que digui”. Envoltat per la plana major de la formació –amb l’expresident del Govern central Mariano Rajoy i els presidents del PP a Andalusia, Madrid, Castella i Lleó i Múrcia–, el gallec va subratllar que “Espanya no està per a egòlatres i egoismes” sinó per “estar servida”, i va advertir que “exercir un lideratge amb estil autoritari és un símptoma de debilitat”.També va alertar de la “preocupant” situació a Espanya, marcada per l’alça desbocada dels preus i els costos de l’energia, i va desafiar l’actual cap de l’Executiu a un debat al Senat.

“Compareguem i parlem, reflexionem i entenguem-nos”, va assenyalar el líder del PP, que es va oferir a Sánchez per abaixar impostos, reduir el nombre de ministeris i negociar un pla energètic compatible amb el teixit productiu espanyol.Finalment, va acusar els ministres del Govern d’insultar-lo i “deixar de governar”. “Hem passat de Putin com el culpable de tots els mals d’Espanya a Feijóo”, va assegurar el líder popular, que va criticar l’“estratègia d’atac al PP. Que posin un sol ministre a insultar-me i la resta a treballar”, va sentenciar.D’altra banda, la vicesecretària general del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va defensar la feina del seu partit al Govern “per a la majoria dels ciutadans”, i va acusar el Partit Popular de comportar-se de manera “negacionista i obstruccionista” arran del rebuig dels populars a les lleis aprovades dijous al Congrés.

“El PP està practicant el no pel no i sense posar l’espatlla quan més ho necessita Espanya”, va criticar, abans d’exigir a Feijóo que expliqui aleshores “quins interessos defensa”.

El president “es llança al carrer” per consolidar-se davant de la dreta? El president del Govern, Pedro Sánchez, portarà a terme una trentena d’actes fins a finals d’any en qualitat de secretari general del PSOE per mirar de recuperar el contacte directe amb la ciutadania i frenar l’ascens de la dreta, que ha anat a l’alça en els últims sondejos. La gira servirà també per mobilitzar els votants amb vista a les eleccions autonòmiques i municipals de l’any que ve.

Amb aquesta campanya –anomenada El Govern de la gent i que aprovarà demà la junta executiva del PSOE–, els socialistes volen que el seu líder pugui aparcar una mica “el paper excessivament institucional” al qual s’ha vist obligat fins ara i assumir un rol més proper amb els ciutadans.La campanya arrancarà dissabte que ve a Sevilla i passarà per les principals ciutats d’Espanya.

tracking