SEGRE

COMMEMORACIÓ TERRORISME

Biden insta a “fer justícia” amb els autors de l'11S

Els Estats Units recorden la tragèdia

Biden va fer el discurs en un acte de commemoració a les víctimes, celebrat al Pentàgon.

Biden va fer el discurs en un acte de commemoració a les víctimes, celebrat al Pentàgon.EFE/EPA/MICHAEL REYNOLDS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van començar a commemorar ahir el 21 aniversari del fatídic 11 de setembre del 2001, quan els atemptats jihadistes contra les Torres Bessones de Nova York i el Pentàgon van prendre la vida a gairebé 3.000 persones. El president del país, Joe Biden, va participar en la cerimònia de lliurament de corona de flors per les víctimes celebrada al Pentàgon. Durant el discurs, Biden va recordar la tragèdia.

“El terrorisme ens va atacar en aquell brillant matí blau. El cel es va omplir de fum i després van arribar les sirenes. La història dels Estats Units va canviar aquell dia.

El que no va canviar, el que no podem canviar, el que mai no canviarà és el caràcter d’aquesta nació”, va afirmar. Així mateix, va prometre “no oblidar mai de la vida” i va insistir en la necessitat de “fer justícia amb els responsables dels atemptats”. “Va costar deu anys caçar Ossama bin Laden, però ho vam fer i aquest estiu he autoritzat un atac contra [Ayman] al-Zawahiri, mà dreta de Bin Laden en l’11S i actual líder d’Al-Qaida.

Mai no oblidarem, mai ens rendirem i Al-Zawahiri mai podrà tornar a amenaçar el poble nord-americà”, va relatar.

tracking