SEGRE

PANORAMA

Ucraïna acusa a Rússia de perpetrar un "atac terrorista" contra el Nord Stream

El Govern d’Ucraïna ha afirmat que les filtracions de gas detectades en el Nord Stream deriven de "un atac terrorista planejat per Rússia", afegint-se així a la hipòtesi del sabotatge que ja alguns governs com el danès o el polonès han fet lliscar en les ú

Instal·lacions del gasoducte Nord Stream 1 a Alemanya.

Instal·lacions del gasoducte Nord Stream 1 a Alemanya.STEFAN SAUER / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Ucraïna ha afirmat que les filtracions de gas detectades en el Nord Stream deriven d’"un atac terrorista planejat per Rússia", afegint-se així a la hipòtesi del sabotatge que ja alguns governs com el danès o el polonès han dit en les últimes hores.

L’assessor de la Presidència ucraïnesa, Mijailo Podoliak, ha assenyalat a Twitter que Rússia, amb aquest "acte d’agressió", vol "desestabilitzar la situació econòmica" a Europa i "provocar el pànic abans de l’hivern". La "millor resposta", segons el seu parer, passa per enviar més ajuda militar a Ucraïna.

Per la seua part, la Xarxa Nacional Sísmica de Suècia va detectar dilluns dos explosions a la zona on s’ubica el gasoducte Nord Stream, del qual aquest dimarts s’ha informat d’una sèrie de fugues l’origen de les quals està sent investigat.

En declaracions a la televisió pública SVT, Bjorn Lund, professor de la Xarxa Nacional Sísmica sueca, ha explicat que les estacions de mesurament ubicades al sud de Suècia van registrar les explosions, la primera a la matinada de diumenge a dilluns i la segona ja dilluns a la tarda.

tracking