SEGRE

Junts assegura que els seus consellers donen suport a la qüestió de confiança però Aragonès hi veu matisos irregulars

El president del Govern lamenta que els representants de JxCat han respost amb poca claredat

El vicepresident Jordi Puigneró i els consellers de Junts Gemma Geis, Josep Maria Argimon, Jaume Giró, Lourdes Ciuró, Victòria Alsina i Violant Cervera arriben al Palau de la Generalitat per una reunió urgent del Consell Executiu

Junts assegura que els seus consellers donen suport a la qüestió de confiança però Aragonès hi veu matisos irregularsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts ha assegurat en un comunicat que els seus consellers han defensat de forma "unànime" tant l'acord de Govern com la qüestió de confiança que va proposar dimarts el seu grup parlamentari, durant el debat de política general al Parlament. De la seva banda, però, fonts de la Presidència apunten que el cap de l'executiu, Pere Aragonès, hi ha vist matisos irregulars, i que ha lamentat que els representants de Junts hagin respost amb poca claredat sobre el seu aval a la qüestió de confiança. El president parlamentari de Junts, Albert Batet, va posar ahir damunt la taula aquesta mesura si Aragonès no aporta "garanties i concrecions" per complir el pacte de l'executiu.

"De manera unànime han apostat pel compliment de l'acord signat entre Junts i ERC per garantir l'estabilitat i la lleialtat de l'executiu", remarca el partit de Laura Borràs i Jordi Turull.

En canvi, des de Presidència subratllen que en les respostes dels consellers de Junts hi ha hagut divergències. Lamenten que Aragonès volgués una claredat que no ha obtingut. En aquest sentit, el president sosté que no hi ha hagut una definició clara de la posició conjunta dels socis de Govern.

El president compareixerà a la Galeria Gòtica de Palau aquesta nit. Ho farà després del Consell Executiu extraordinari -de dues hores- i la reunió posterior que ha mantingut, també a Palau, amb el secretari general de Junts, Jordi Turull. En paral·lel també s'ha trobat el grup parlamentari de Junts, i a les 19:30 ho ha fet la direcció del partit de Turull i Laura Borràs.

El vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers de Junts han arribat plegats a Palau pocs minuts abans de les 17 hores. Abans s'han reunit durant un dinar, amb Borràs i Turull; el president parlamentari, Albert Batet; i el portaveu del partit, Josep Rius, que ha servit per preparar el Consell Executiu.

tracking