SEGRE

Aragonès demana a Junts que prengui decisions amb "celeritat"

El president de la Generalitat defensa la continuïtat del Govern actual i evita fer referència al termini de JxCat per negociar fins diumenge

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al debat de política general al Parlament.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al debat de política general al Parlament.Jordi Borràs / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat a Junts que prengui decisions amb "celeritat". En una intervenció al ple del Parlament, abans de la represa del debat de política general d'aquest divendres, Aragonès ha defensat la continuïtat del "Govern actual". El cap de l'executiu ha subratllat que la seva "aposta i prioritat" és que l'actual Govern "pugui continuar" per seguir servint la ciutadania i donar resposta als problemes estructurals. Aragonès ha evitat fer referència al termini de JxCat per negociar fins diumenge. En acabar la seva intervenció, consellers com Jaume Giró, Victòria Alsina i Violant Cervera han aplaudit Aragonès. No ho han fet conselleres com Gemma Geis, ni tampoc el grup parlamentari de Junts.

Es tracta de la primera intervenció d'Aragonès després que ahir Junts informés que consultarà la militància el 6 i 7 d'octubre per decidir si marxa del Govern. El partit de Laura Borràs i Jordi Turull ha donat a Aragonès fins diumenge per negociar, però el president no n'ha fet cap referència al discurs d'aquest matí.

Aragonès ha traslladat a la cambra el seu "compromís" que continuarà defensant les institucions i exercint les seves funcions per defensar "un Govern com el d'ara", centrat al 100% en els problemes de la ciutadania, tal com ha remarcat.

El cap del Govern troba "urgent i necessari" que els dubtes, debats i posicions dels partits respecte com es pot continuar "es resolguin amb la màxima celeritat".

Aragonès ha asseverat que el país necessita unes institucions al servei de la ciutadania, i ha advertit que aquests debats i soroll "no contribueixen" a projectar que el Govern estigui "centrat" en aquestes qüestions.

tracking