SEGRE

Putin ha firmat els tractats d'annexió amb les quatre regions ucraïneses de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia

Rússia es defensarà amb totes les forces i recursos existents, segons el president rus

El president de Rússia, Vladimir Putin.

El president de Rússia, Vladimir Putin.Kremlin / dpa / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia farà tot el possible per garantir la vida segura de la seua població i defensarà amb totes les seues forces els seus territoris, ha declarat avui el president rus, Vladímir Putin, en el seu discurs d’annexió de les regions ucraïneses de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia. "Defensarem la nostra terra amb totes les forces i mitjans de què disposem i farem tot per garantir la vida segura de la nostra gent. En això rau la gran missió alliberadora del nostre poble", va afirmar.

El president rus ha instat Ucraïna a posar fi immediatament a la guerra i tornar a la taula de negociacions, però va advertir que l’opció triada per les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk i les regions de Kherson i Zaporíjia d’unir-se a Rússia és "definitiva". "Instem al règim de Kíiv a cessar immediatament el foc, posar fi l’accions militars, a la guerra que va desencadenar el 2014 i tornar la taula de negociacions", va dir Putin en un discurs previ a la firma dels tractats d’annexió amb les quatre regions ucraïneses a la sala Sant Jordi del Gran Palau del Kremlin.

Putin va destacar que els habitants de les regions ucraïneses ocupades de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia han fet una elecció "inequívoca" d’unir-se a Rússia. "La gent ha fet la seua elecció, és una elecció inequívoca", va dir Putin i va insistir que Rússia actua d’acord amb la Carta de l’ONU, que defensa el dret a l’autodeterminació dels pobles. "És la voluntat de milions de persones", va dir entre aplaudiments, en al·lusió als referèndums celebrats a les quatre regions ucraïneses, que han estat condemnats per la comunitat internacional.

El líder del Kremlin va confiar que ambdues cambres del Parlament rus donaran en els propers dies el seu vistiplau als tractats que es firmen aquest divendres. Així mateix, va afirmar que Rússia està unida amb els habitants de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia per "un destí comú i una història mil·lenària". Va lamentar que aquests llaços quedessin amenaçats després de la caiguda de la Unió Soviètica, que va passar "malgrat la voluntat de la gent", i que ara seran "ciutadans russos per sempre".

tracking