SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Investiguen per què un bidó de nitrogen va esclatar a Girona

Durant un experiment a la Casa de la Cultura || Una nena de 5 anys i una dona de 47 estan ingressades a l'hospital

Trasllat d’un dels ferits de l’explosió de divendres.

Trasllat d’un dels ferits de l’explosió de divendres.XAVIER PI/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres dels ferits divendres en l’explosió al pati interior de la Casa de Cultura de Girona van rebre ahir l’alta hospitalària, segons va informar el departament de Salut. Es tracta d’un home de 31 anys i dos nens de 10 i 12 anys. Es mantenen ingressades una nena de 5 anys a l’àrea de Pediatria (es troba en estat menys greu, estable i sense risc vital) i una dona de 47 anys, que està ingressada a Traumatologia.

L’explosió, sobre la qual els Mossos ja han obert una investigació per aclarir les causes, va ocórrer divendres cap a dos quarts de vuit del vespre, quan es feien uns experiments en el marc de la Nit de la Ciència. Divuit persones van resultar ferides, entre adults i nens, a l’explotar divendres un bidó de nitrogen líquid durant un acte de divulgació científica, que barrejava màgia i ciència, celebrat a la Casa de la Cultura de Girona per atansar la ciència als nens.A l’hospital van ingressar dos adults: una dona de 47 anys, que va ser intervinguda d’urgència a la nit i que podria rebre l’alta en les pròximes hores, i un home de 31 anys que estava en observació i ja ha pogut sortir del centre sanitari. Quant als menors, un nen de 10 anys i una nena de 12 van sortir de l’hospital després de quedar en observació.

L’altra menor, de 5 anys, es troba en estat menys greu i continuarà ingressada en planta de pediatria, però està estable i la seua vida no corre perill.El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va desitjar a través de Twitter una ràpida recuperació als ferits i va agrair les tasques dels equips d’emergència. A la mateixa xarxa social, el divulgador científic i organitzador de l’experiment, Dani Jiménez, va lamentar els fets i va assegurar que investigaran el que ha pogut ocórrer, posant-se a disposició de les autoritats i de les famílies dels ferits. Jiménez va indicar que la seua empresa, CreaCiència, treballa amb “les màximes mesures de seguretat” i que en vint anys de trajectòria “mai no s’ha produït cap mena d’incident”.

tracking