SEGRE

Aragonès trasllada als consellers que vol que el govern de coalició continuï i els demana que treballin al cent per cent

El Govern té presents "tots els escenaris" i el president prendrà decisions "de la manera més breu possible"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; i la consellera d'Universitats, Gemma Geis, dirigint-se a la reunió del Consell Executiu.

Aragonès trasllada als consellers que vol que el govern de coalició continuï i els demana que treballin al cent per centACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha traslladat als consellers i conselleres que vol que el govern de coalició continuï . I els ha demanat que treballin al cent per cent. Segons ha explicat la portaveu de l'executiu català en roda de premsa, Patrícia Plaja, en la reunió del Consell Executiu el president ha defensat la importància que "res quedi aturat". I ha afegit que s'ha de seguir treballant al mateix ritme i continuar desplegant polítiques sectorials. Segona ha dit Plaja, el Govern té previstos tots els escenaris per "responsabilitat" i ha assegurat que una vegada es coneguin divendres els resultats de la consulta de Junts, Aragonès prendrà decisions "de la manera més breu i àgil possible".

Plaja ha dit que la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts ha estat una reunió ordinària en un "context excepcional". I ha assenyalat que el mateix Aragonès ha expressat que és una setmana important pel panorama polític ja que han de quedar resolts els "debats interns" que afecten el Govern. El president ha traslladat als membres del Consell Executiu que és important que "res quedi aturat" i que s'ha de seguir treballant "al mateix ritme". Ha estat, segons ha descrit Plaja, una instrucció "directa i clara". La portaveu també ha explicat que alguns dels consellers han pres la paraula però no n'ha rebel·lat el contingut.

"Som en un govern de coalició que passa per una situació complexa. I es tracta que aquesta situació d'excepcionalitat de debat intern sigui breu i no s'ha allargui. Així ho ha expressat el president Aragonès i la majoria dels consellers", ha afegit. Plaja ha dit que l'objectiu de l'executiu és desplegar el pla de govern "en la seva totalitat" i ha destacat que en 17 mesos s'han desplegat en termes generals un 40% del previst. Segons ha puntualitzat, avui tots els consellers i conselleres continuen ocupant la seva tasca les 24 hores del dia i això és "compatible" amb les dinàmiques dels partits.

La portaveu ha evitat entrar en escenaris futurs. "Si es trenca el Govern entrarem en un escenari diferent però és un escenari en el què no hi som. No hi ha res trencat i, per tant, no hi ha res tancat", ha dit. Tot i així, ha admès que el Govern té "l'obligació i la responsabilitat" de tenir previstos tots els escenaris, inclòs que Junts marxi de l'executiu. El que sí que està clar i ja ha expressat Aragonès és que si Junts marxa, el govern continuarà perquè no hi ha sobre la taula la previsió d'unes eleccions anticipades.

La portaveu del Govern ha insistit que el president de la Generalitat prendrà decisions "amb tot el rigor però de la manera més breu i àgil possible" quan es conegui el resultat de la consulta de Junts. I és que, segons Plaja, "la situació no es pot allargar" i s'està donant una imatge que "perjudica la institució".

Pel que fa als pressupostos, Plaja ha assegurat que el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, continua treballant "intensament" amb els pressupostos de l'any que ve i que són una "prioritat" per a tot l'executiu. Així mateix, ha dit que els terminis vigents són els mateixos i que l'objectiu és aprovar els comptes "amb el calendari que pertoca". "No s'hi renuncia en cap cas", ha dit.

Aquest dimarts s'ha reunit el primer Consell Executiu sense el vicepresident Jordi Puigneró, destituït la setmana passada. De moment, segons ha dit Plaja, la consellera Geis ha assumit les competències de la conselleria que ha deixat vacant Puigneró i aquesta setmana no es prendrà cap decisió a l'espera del resultat de la consulta de Junts.

tracking