SEGRE

Els pares tindran un nou permís de vuit setmanes fins que l'infant compleixi 8 anys

Una aula buida.

Una aula buida.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un permís de vuit setmanes per als pares treballadors fins que el nen compleixi 8 anys és una de la novetats recollides en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat de 2023 entre PSOE i Unidas Podemos, que s’inclourà en la futura llei de famílies. Segons han explicat a Efe fonts de la negociació, l’acord entre ambdós partits recull el compromís d’aprovar l’esmentada llei de famílies, liderada per la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, pel Consell de Ministres de forma urgent abans que finalitzi aquest mes d’octubre. Entre els continguts mínims que haurà d’incloure la llei, PSOE i Unidas Podemos han inclòs aquest nou permís de vuit setmanes per a la cura dels menors fins els 8 anys.

A més, s’ampliarà la renda criança de 100 euros al mes per a fills d’entre 0 i 3 anys –que fins ara gaudien les mares treballadors– avançant cap a la universalització, com demanava Unidas Podemos, tot i que encara amb certs requisits.

L’esmentada renda criança s’estendrà a les persones amb fills menors de 3 anys que estiguin o hagin estat a la Seguretat Social o mutualitat durant 30 dies o hagin rebut una prestació (contributiva o assistencial) del sistema de protecció de l’atur. La quantia serà de 100 euros per cada fill menor de 3 anys fins que assoleixi l’esmentada edat. La llei també considerarà com a famílies nombroses les monomarentales amb dos fills.

L’acord de pressupostos inclou, tal com reclamava Belarra, un permís de set dies a l’any perquè cada treballador pugui tenir cura de familiars o convivientes. Servirà, per exemple, perquè aquests treballadors puguin quedar-se a casa per tenir cura dels seus fills, d’una persona gran o acompanyar al metge a la seua parella, expliquen les fonts.

tracking