SEGRE

Corea del Nord llança uns altres dos míssils cap al mar del Japó

Mapa amb el trajecte aproximat que hauria seguit el míssil balístic llançat per Corea del Nord que va sobrevolar el Japó en el matí del 4 d'octubre.

Mapa amb el trajecte aproximat que hauria seguit el míssil balístic llançat per Corea del Nord que va sobrevolar el Japó en el matí del 4 d'octubre.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corea del Nord ha llançat dos nous míssils balístics cap al mar del Japó, també conegut com a mar de l’Est, en resposta al desplegament del portaavions de propulsió nuclear nord-americà 'US Ronald Reagan'. L'estat Major Conjunt sud-coreà ha informat del llançament de dos projectils de curt assolit des de l’àrea de Samsok a Pyongyang, entre les 6.01 i 6.23 hores (hora local), segons ha recollit l’agència Yonhap.

El primer d’aquests míssils ha volat a 350 quilòmetres de distància i a una altura màxima de 80 quilòmetres, mentre que el segon ha viatjat 800 quilòmetres a una altura màxima de 60 quilòmetres. El portaavions pel qual Pyongyang ha llançat dos míssils va sortir la setmana passada d’aigües sud-coreanes després de participar en un exercici conjunt entre Corea del Nord i els Estats Units des del 26 al 29 de setembre.

El Ministeri d’Exteriors de Corea del Nord ha condemnat en un comunicat, recollit per l’agència de notícies estatal KCNA, les accions per part de Washington, que representen "una seriosa amenaça per a l’estabilitat de la península de Corea i els seus voltants en desplegar el grup de treball de portaavions a les aigües davant la península".

Aquest nou llançament per part del veí del Nord coincideix a més amb una reunió al Consell de Seguretat de l’ONU en la qua no s'ha acordat un text comú de condemna contra Pyongyang. Amb tot, Corea del Nord també ha condemnat "enèrgicament" els Estats Units i els seus països afins per utilitzar una "mesura de contraatac", en el marc del Consell de Seguretat de Nacions Unides, respecte als exercicis militars conjunts entre Seül i Washington.

Las Forces Armades de Corea del Sud i els Estats Units van llançar dimarts conjuntament quatre míssils balístics en direcció al mar del Japó com a resposta al míssil que Corea del Nord va llançar dimarts sobrevolant el territori japonès. L’Exèrcit de Corea del Nord va llançar prèviament un míssil balístic que va caure a l’oceà Pacífic, sobrevolant part del territori del país nipó, un fet que no ocorria des de l’any 2017. El govern japonès va emetre un avís per evacuar la població de les prefectures d’Hokkaido i Aomori, al nord del país.

tracking