SEGRE

Successos

Almenys 35 morts, entre ells 24 nens, després d'un atac a una guarderia al nord de Tailàndia

L’atacant es va suïcidar després del tiroteig, en el qual va matar la seua dona i el seu fill

Imatge d'arxiu de Bangkok

Un expolicia mata almenys 32 persones, la majoria nens, en una guarderia de TailàndiaViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un expolicia va matar aquest dijous amb un rifle 34 persones, entre elles 22 nens, en una guarderia de la localitat d’Uthai Sawan, al nord-est de Tailàndia, va informar la Policia. L’últim comunicat de la Policia sobre el succés ocorregut al voltant del mig dia, hora local, va informar a més de 15 ferits, vuit d’ells en estat greu.

El sospitós, de 34 anys i que va ser apartat del cos per possessió de drogues, es va suïcidar després de l’atac, va detallar la Policia en el seu compte de Facebook.

"Confirmem que el criminal es va disparar a si mateix i ha mort", va apuntar el comunicat, mentre que els serveis de rescat van detallar que abans de treure’s la vida també va matar la seua dona i el seu fill. El presumpte assaltant va disparar amb un rifle automàtic als presents en una escola infantil localitzada a la província de Nongbua Lamphu, que generalment acull nens d’entre 2 i 5 anys, abans de fugir en una furgoneta.

Les imatges facilitades per la Policia mostren desenes de cadàvers escampats per diferents estances. La majoria dels ferits van ser traslladats a l’hospital Nong Bua Lamphu, que ha sol·licitat "amb urgència" que els ciutadans donin sang de tots els tipus, segons mitjans locals. Familiars de les víctimes es van dirigir al recinte que va ser acordonat per la policia, i molts d’ells van sucumbir a la desesperació, segons s’aprecia en imatges i vídeos que circulen a les xarxes socials. El primer ministre del país, Prayut Chan-ocha, ha expressat les seues condolences a les famílies.

Els tirotejos massius a Tailàndia són rars, però el 2020 un soldat va matar almenys 29 persones i va ferir a 58 en un enrenou que va incloure diversos llocs, inclòs un campament militar i un gran centre comercial a la província nord-oriental de Nakhon Ratchasima. El mes passat, un oficial de policia va matar a trets dos col·legues i en va ferir un altre a l’Escola de Guerra del Comando d’Entrenament de l’Exèrcit a Bangkok.

tracking