SEGRE

EUROPA DE L?EST CONFLICTE BÈL·LIC

Rússia avisa l'OTAN d'una “catàstrofe global” si s'enfronten

Putin dona per acabats els atacs “massius” sobre territori ucraïnès

Tasques de rescat en un edifici bombardejat a la localitat ucraïnesa de Zaporíjia.

Tasques de rescat en un edifici bombardejat a la localitat ucraïnesa de Zaporíjia.EFE/EPA/SERVICIO DE EMERGENCIA DEL ESTADO DE UCRANIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de Rússia, Vladímir Putin, va advertir ahir d’una “catàstrofe global” en cas d’un “enfrontament directe” entre Rússia i l’OTAN en territori d’Ucraïna. “La participació de qualsevol força militar en un contacte directe, en un enfrontament directe amb l’Exèrcit rus, és un pas molt perillós que pot portar a una catàstrofe global”, va dir Putin, en una roda de premsa al final de dos dies de cimeres regionals a Astanà, la capital kazakh. En resposta al possible desplegament de tropes aliades al país veí, Putin va expressar la seua confiança que imperi “el sentit comú” entre aquells que advoquen per aquesta opció.

Putin va fer aquesta afirmació coincidint amb el 60è aniversari de la crisi dels míssils de Cuba el 1962, que va posar la Unió Soviètica i els Estats Units al caire de la Tercera Guerra Mundial. Així mateix, el dirigent rus va dir que no hi haurà ara per ara més atacs “massius” contra Ucraïna, després de la pluja de míssils i drons aquesta setmana sobre diverses regions per destruir la capacitat energètica ucraïnesa, mentre que el mandatari ucraïnès, Volodímir Zelenski, va prometre vèncer Rússia.Així mateix, les autoritats ucraïneses van localitzar ahir dijous un total de quinze cossos sota la runa d’un edifici de Zaporíjia, objectiu d’un míssil llançat diumenge passat per Rússia. Mentrestant, les tropes russes arribaran “en els propers dies” a territori de Bielorússia per formar una nova agrupació militar regional davant de l’augment de les tensions amb la veïna Ucraïna, va informar el ministeri bielorús.

Scholz, Sánchez i Costa, reunits a Berlín per impulsar el Midcat

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es va reunir ahir a Berlín amb el seu homòleg aleman, Olaf Scholz, i el de Portugal, António Costa, per abordar la situació de proveïment d’energia a la Unió Europea, així com el futur del gasoducte Midcat. En aquest sentit, els tres mandataris europeus són partidaris de construir de la interconnexió energètica transpirinenca, que, no obstant això, s’enfronta de moment a la reticència del president francès, Emmanuel Macron.

tracking