SEGRE

EDUCACIÓ POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Sis escoles catalanes imparteixen ja el 25% de classes en castellà

Acaten la sentència del TSJC malgrat que Educació va ordenar no aplicar percentatges || Moncloa insta a complir la sentència

Pares i alumnes davant l’escola Turó del Drac de Canet.

Pares i alumnes davant l’escola Turó del Drac de Canet.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys sis escoles catalanes imparteixen ja el 25% de les classes en castellà arran de la sentència que va imposar el Tribunal Superior de Justícia Catalana (TSJC) i va ratificar posteriorment el Tribunal Suprem. Es tracta dels mateixos centres que l’anterior curs tenien alguna mesura cautelar i que havien arrancat l’actual sense aplicar cap imposició judicial. Ara tornen a acatar la sentència del 25% per ordre del TSJC, malgrat que la Generalitat català havia donat a començaments de setembre l’ordre de no aplicar percentatges.

S’emparava en la nova llei i el nou decret del català a l’escola que l’Executiu i el Parlament van aprovar abans de l’estiu i que el TSJC ha descartat en alguns centres. Un és l’escola Turó del Drac de Canet de Mar, obligada a impartir el 25% de contingut en castellà en una classe per la denúncia d’una única família. Alguns pares van tornar a criticar ahir que el Govern de Catalunya els prometés empara i ara estiguin obligats a acatar la sentència de nou.D’altra banda, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, va assenyalar que el pacte sobre el català que es va firmar a la taula de diàleg és públic i que s’hi va acordar garantir que el català i el castellà s’impartirien a les aules catalanes.

Tanmateix, va recordar que existeix una qüestió d’inconstitucionalitat presentada pel TSJC i que aplicaran el que decideixin els tribunals. Bolaños va fer aquestes declaracions després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, afirmés dijous en una entrevista a TV3 que existeix un acord amb el Govern central que implica que no “impugnin” la llei del català a l’escola, és a dir, que l’Executiu central no la recorri davant del TC. Sobre això, el ministre va desmentir Aragonès i va matisar que el que es va pactar va ser “garantir que el català i el castellà s’impartirien a les aules catalanes”.El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va exigir al president del Govern central, Pedro Sánchez, que expliqui de forma “immediata” si hi ha un acord amb Aragonès per no aplicar el 25%.

tracking