SEGRE

MALTRACTAMENT ANIMAL

Detingut un veterinari per tallar crestes a més de 4.000 galls per a baralles il·legals

L’home ha estat detingut com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental i delicte continuat de maltractament animal

Un gall de corral.

Un gall de corral.Marta Modol Peró

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Cornellius, han detingut a València un veterinari de 59 anys, per descrestar i desbarbar més de 4.000 galls per a baralles il·legals. Després de tenir coneixement dels fets, els investigadors van sol·licitar a la clínica veterinària del sospitós les actes pertinents per a aquesta activitat, segons ha informat l’institut armat en un comunicat.

Després d’analitzar les mateixes, la Guàrdia Civil ha descobert més de 100 documents en els quals figuraven 4.445 galls tipus 'combatent espanyol’descrestats i desbarbats, tant mascles com femelles.

El veterinari va realitzar aquest tipus de maltractament als galls a les províncies d’Alacant, Almeria, Astúries, Càceres, Cadis, Cantàbria, Castelló, Granada, Huelva, Madrid, Múrcia, Palma de Mallorca, Pontevedra, Sevilla, Toledo, València i Saragossa. En algunes d’elles ni tan sols va arribar a ser present, per la qual cosa va estendre una acta falsa.

A més, tots els galls van ser descrestats i desbarbats quan tenien un mes, tres i fins i tot nou mesos. La legislació marca que aquestes pràctiques només pot realitzar-se en menys de 72 hores des del seu naixement. Normalment, aquest tipus de pràctiques són utilitzades per a les baralles il·legals de galls. Legalment, aquesta mutilació es realitza a aquesta espècie per benestar animal i, exclusivament, als mascles. Aquest fet porta com a conseqüència un postoperatori molt dolorós, ja que afecta nombrosos nervis.

L’home ha estat detingut com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental i delicte continuat de maltractament animal. Les diligències han estat entregades a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de València.

tracking