SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Festa de Halloween tràgica a Seül amb almenys 146 morts

També 150 ferits, en una estampida humana multitudinària

Una estampida humana a Seül es va saldar ahir amb almenys 146 morts i 150 ferits.

Una estampida humana a Seül es va saldar ahir amb almenys 146 morts i 150 ferits.EFE/EPA/YONHAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 146 persones van morir i 150 van resultar ferides ahir en una greu i multitudinària estampida humana que va tenir lloc durant una festa de Halloween al barri d’Itaewon, a Seül, la capital de Corea del Sud, segons l’últim balanç dels Bombers. “A les 22.46 hores hi ha hagut un accident per amuntegament a prop de l’Hotel Hamilton”, va informar l’Oficina Central de Desastres i Seguretat del Ministeri de l’Interior de Corea del Sud, citada per la premsa sud-coreana. Els serveis d’emergència van rebre almenys 81 trucades d’avís des de la zona de l’Hotel Hamilton per dificultats respiratòries des de les 23.30 hores.

El diari Hangyore Sinmun va informar que es va veure personal de la policia i de bombers traslladant “desenes” de cossos que podrien ser de morts. Un testimoni directe va explicar que “de sobte tothom ha caigut i la gent que ha quedat a baix ha estat aixafada”. La Policia Metropolitana de Seül ha obert una investigació dels fets.

Els Bombers van activar una resposta de nivell tres a les 23.50 hores i van enviar personal a la zona, on es va instal·lar un hospital de campanya amb suport de l’Hospital Nacional Universitari de Seül, l’Hospital Universitari de Kyunghee i l’Hospital Universitari de Hanyang. Almenys 143 vehicles d’emergències entre ambulàncies i camions de Bombers van ser enviats al lloc juntament amb 848 professionals de rescat. Els ferits van ser traslladats a vuit centres hospitalaris diferents i l’Hospital Universitari de Soonchunhyang va habilitar un dipòsit de cadàvers específic per a les víctimes.Per un altre costat, les autoritats sanitàries van indicar que la majoria dels morts eren joves que tenien edats entorn dels vint anys.

També hi ha alguns estrangers entre les víctimes. La policia havia informat prèviament que esperava una gran concentració d’unes 100.000 persones a la festa de Halloween en la qual ha tingut lloc aquest tragèdia.

Una estampida humana a Seül es va saldar ahir amb almenys 146 morts i 150 ferits.

Una estampida humana a Seül es va saldar ahir amb almenys 146 morts i 150 ferits.EFE/EPA/YONHAP

tracking