SEGRE

Pablo Casado, investigat per un jutge per presumptes injúries sobre el català a les escoles

Està citat a declarar per videoconferència el 30 de gener

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu.

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu.Joaquin Corchero / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció 29 de Barcelona ha citat a l’expresident del PP Pablo Casado a declarar com investigat per presumptes injúries en dir que a Catalunya els professors tenen instruccions de no deixar anar al bany als nens que parlen en castellà, segons una interlocutòria consultada per Europa Press. Segons ha avançat aquest dimecres el diari 'Ara' i han confirmat fonts judicials, Casado està citat a declarar com investigat el 30 de gener i compareixerà davant del jutge per videoconferència.

En la interlocutòria coneguda aquest dimecres, el jutge admet a tràmit la querella que la Generalitat va presentar contra l’exdirigent del PP després que el Tribunal Suprem (TS) arxivés la investigació que tenia sobre el mateix cas perquè Casado havia deixat de ser aforat en deixar el seu escó al Congrés.

El jutge també ha reclamat el PP que li entregui l’enregistrament complet de la roda de premsa de Casado que ha motivat aquesta causa i la llista de mitjans de comunicació que hi van acudir.

En rebre aquesta nova querella de la Generalitat, els jutjats de Barcelona van plantejar enviar el cas als jutjats de la Corunya perquè va ser on Casado va fer aquestes declaracions, però l’administració catalana ho va recórrer i finalment s’investigarà a Barcelona. Casado va fer aquestes declaracions en un acte del PP a Galícia, i va dir: "Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar al bany nens perquè parlen en castellà? Es pot tolerar que hi hagi nens que per parlar castellà a l’esbarjo els posessin pedres a la motxilla?".

tracking