SEGRE

COMICIS MIG MANDAT

Els demòcrates guanyen un escó i acaricien el control del Senat dels EUA

Trump presenta una demanda per evitar comparèixer per l'assalt al Capitoli

Biden ha aconseguit recollir als comicis de mig mandat un resultat superior als pronòstics.

Biden ha aconseguit recollir als comicis de mig mandat un resultat superior als pronòstics.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del partit demòcrata es va imposar en la contesa a senador per Arizona i els progressistes es troben ara a un únic escó de controlar el Senat, segons les projeccions dels principals mitjans del país. Després de tres jornades d’escrutini, el demòcrata Mark Kelly va aconseguir, amb el 83 per cent dels vots escrutats, prou avantatge davant el rival republicà, Blake Masters, i va guanyar així la reelecció en aquest estat clau. El conservador Masters comptava amb el suport explícit de l’expresident Donald Trump, la qual cosa suma una nova derrota als aspirants avalats pel polèmic exmandatari.

Amb la victòria de Kelly, els demòcrates sumen quaranta-nou senadors, a falta que es determini el resultat a Nevada, on de moment porta avantatge el candidat republicà per la mínima. Si els demòcrates aconsegueixen imposar-se a Nevada, s’asseguraran cinquanta escons i, per tant, el control del Senat, ja que la vicepresidenta, Kamala Harris, disposa d’un vot de qualitat en cas d’empat a la Cambra Alta. Si són els republicans els que guanyen, el control del Senat es decidiria a la segona volta dels comicis a Geòrgia del pròxim dia 6 de desembre.

D’altra banda, Donald Trump, que té intenció de presentar la seua candidatura a les eleccions presidencials del 2024 malgrat els resultats en les midterm, va presentar una demanda contra el comitè de la Cambra de Representants que investiga l’assalt al Capitoli en un intent de bloquejar la citació que l’obliga a testificar davant del Congrés.

tracking