SEGRE

CENTRAL NUCLEAR VANDELLÒS II

Entra aigua de mar al condensador de la nuclear de Vandellòs i s'atura la planta

Fonts d'ANAV asseguren que la incidència no ha tingut conseqüències per a la salut de les persones ni el medi ambient

Imatge de la central nuclear de Vandellòs, al terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Imatge de la central nuclear de Vandellòs, al terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La central nuclear Vandellòs II ha fet aquest diumenge al migdia una parada no programada perquè ha entrat aigua de mar al condensador i s'ha descompensat el circuit secundari.

Com s'ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), a les 12:38 h s'ha abaixat la càrrega i s'ha desacoblat la planta de la xarxa elèctrica. Amb la nuclear per sota del 5% de potència, s'està "restaurant les condicions químiques" del circuit secundari als valors requerits. La planta es manté "estable" amb aquesta potència mínima.

Fonts d'ANAV asseguren que la incidència no ha tingut conseqüències per a la salut de les persones ni el medi ambient. El CSN encara no ha qualificat la gravetat de l'accident i estudia la situació.

Vandellòs II va acabar divendres la 25 recàrrega de combustible i es reconnectava a la xarxa després de quaranta dies. La planta acaba d'iniciar un nou cicle de producció a les instal·lacions després d'un procés de recàrrega del combustible que ha suposat 9.500 ordres de treball.

Entre els elements renovats en aquesta parada hi ha 60 dels 157 elements del nucli del reactor, la substitució de la placa de secció contínua de 25 tubs guia, i la neteja del circuit secundari dels generadors de vapor. També es van revisar dues de les tres turbines de baixa pressió.

tracking