SEGRE

Detectat un tercer sobre amb explosiu a la base aèria de Torrejón de Ardoz

Membres de la Policia Nacional i els Bombers desplegats en les proximitats de l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid aquest dimecres després que un empleat resultés ferit lleu després de l'explosió d'un artefacte a la seu de la legació diplomàtica ucraïnesa.

Membres de la Policia Nacional i els Bombers desplegats en les proximitats de l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid aquest dimecres després que un empleat resultés ferit lleu després de l'explosió d'un artefacte a la seu de la legació diplomàtica ucraïnesa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un sobre similar als que aquest dimecres van ser enviats a l’Ambaixada d’Ucraïna i a l’empresa de fabricació d’armament saragossana Instalaza ha arribat aquesta matinada a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid). Així ho han indicat a EFE fonts de la investigació, que han assenyalat que ha estat entorn de les tres de la matinada quan la Unitat Militar de la base aèria ha donat l’avís a les forces de seguretat que havien rebut un sobre sospitós.

Immediatament es van activar els protocols corresponents, mentre la Policia Nacional s’ha fet càrrec de l’anàlisi del sobre, que podria ser similar als dos interceptats ahir. De fet, la Policia Nacional ja estava avaluant si existeix connexió entre la carta enviada a l’ambaixada d’Ucraïna a Madrid, la deflagració del qual va ferir un empleat, i la rebuda ahir a la tarda per l’empresa de fabricació d’armament saragossana Instalaza.

Instalaza és una empresa d’armament que ocupa més de 150 persones a tres factories situades a Saragossa i que exporta la seua producció a més de 35 països. L’empresa fabrica a Saragossa sistemes llançacoets, granades de mà i dispositius de visió nocturna. Al catàleg de productes del seu web figuren els llançagranades tipus C90 i els Alcotán.

Es dona la circumstància que el març d’aquest any Espanya va enviar 1.370 llançagranades tipus C-90 i Alcotán, juntament amb un carregament de metralladores lleugeres i 700.000 cartutxos de diferent calibre, en un dels primers enviaments d’ajuda a la defensa d’Ucraïna després de la invasió russa al febrer. L’Audiència Nacional investiga com un delicte de terrorisme almenys el primer cas, en tant que el Ministeri de l’Interior ha decidit reforçar la seguretat i protecció de l’Ambaixada d’Ucraïna.

tracking