SEGRE

PSOE MADRID

Joaquín Leguina, expulsat del PSOE pel seu suport a Isabel Díaz Ayuso

Joaquín Leguina, expulsat del PSOE pel seu suport a Isabel Díaz Ayuso

Joaquín Leguina, expulsat del PSOE pel seu suport a Isabel Díaz AyusoEFE/kiko delgado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina ha estat expulsat com a militant del PSOE, que li va obrir un expedient el 2021 pel seu suport a Isabel Díaz Ayuso en les eleccions autonòmiques madrilenyes, han confirmat a EFE fonts socialistes. El maig de 2021, l’Executiva Federal del PSOE va obrir expedient d’expulsió contra l’expresident de la Comunitat de Madrid i a l’exsecretari general del partit a Euskadi Nicolás Redondo Terreros pel seu suport a la campanya de les eleccions madrilenyes a Isabel Díaz Ayuso.

La decisió d’obrir expedient es va prendre després que a l'abril, la candidata del PP i presidenta madrilenya, en un acte dins de la seua agenda institucional, visités la Fundación Alma Tecnológica, i es fotografiés amb ells, que ocupen diferents càrrecs de responsabilitat en aquesta institució. Fonts socialistes han explicat a EFE que aquest expedient ha estat tramitat pel Comitè de Garanties del partit i ha derivat en l’expulsió de Joaquín Leguina, que va ser el primer president de la Comunitat de Madrid (entre 1983 i 1995).

En el cas de Redondo Terreros, les fonts han aclarit que s’han acceptat les al·legacions que va presentar en l’obertura de l’expedient que, per tant, no ha derivat en l’expulsió.

tracking