SEGRE

EUROPA DE L?EST CONFLICTE BÈL·LIC

Moscou denuncia dos nous atacs ucraïnesos amb drons en territori rus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats russes van denunciar ahir un atac amb drons a l’aeròdrom de la ciutat russa de Kursk, a prop de la frontera amb Ucraïna, i en el qual es va incendiar un dipòsit de combustible. El governador de la regió, Roman Starovoit, va assenyalar que no hi va haver víctimes. A més, dos drons haurien assolit de matinada dipòsits de combustible situats a escassos metres d’una fàbrica a la regió de Briansk, també veïna d’Ucraïna.

Moscou ha atribuït més atacs d’aquest tipus a Ucraïna aquesta setmana, després dels assalts perpetrats als aeròdroms militars de Riazan, a menys de 200 quilòmetres de Moscou, i Saràtov, a uns 700 quilòmetres de la primera línia del front. També l’Exèrcit rus va acusar les forces ucraïneses de bombardejar el districte de Voroshilovskii, al centre de Donetsk, on almenys tres persones haurien mort i catorze haurien resultat ferides. El president rus, Vladímir Putin, va convocar ahir el Consell de Seguretat del país per analitzar la situació, davant de les crítiques dels experts cap al ministeri de Defensa, a qui retreuen falta de previsió.

A més, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, va tornar a acusar Ucraïna de perpetrar “atacs terroristes” en territori rus i va afegir que, “per descomptat, ho tenim en compte i prendrem les mesures pertinents”. Kíiv i Moscou van portar a terme un nou intercanvi de 120 presoners de guerra.

tracking