SEGRE

TERRORISME EUROPA

Cau un grup ultra que planejava un cop d'Estat a Alemanya

Arrestades 25 persones, entre elles diversos exmilitars i els capitostos de la xarxa || Feia prop d'un any que planificaven i reclutaven gent per prendre el poder

Fins a 3.000 agents van participar en l’operatiu a tot Alemanya.

Fins a 3.000 agents van participar en l’operatiu a tot Alemanya.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat d’Alemanya van arrestar ahir 25 membres d’un grup ultradretà sospitosos de planificar un cop d’Estat, segons van anunciar les autoritats del país, que van explicar que els detinguts pretenien “utilitzar mitjans militars” per prendre el Bundestag i formar posteriorment el seu propi govern. Uns 3.000 efectius van participar en l’operatiu, desenvolupat als estats federats de Baden-Württemberg, Baviera, Berlín, Hessen, la Baixa Saxònia, Saxònia i Turíngia, mentre que dos persones van ser detingudes a Àustria i Itàlia, respectivament. La investigació, tanmateix, continua oberta i no es descarten més detencions.Segons la Fiscalia alemanya, els arrestats formarien part d’una “organització terrorista domèstica fundada com a molt tard a finals de novembre del 2021 amb l’objectiu d’enderrocar l’ordre estatal existent a Alemanya i substituir-lo per una forma de govern pròpia”.

Entre els arrestats hi ha seguidors dels anomenats Reichsbürger (Ciutadans del Reich), moviment que no acata la Constitució alemanya, i seguidors de diverses teories de la conspiració, així com antics membres de les Forces Armades, un expolicia i una exdiputada del partit ultradretà Alternativa per Alemanya (AfD).Els capitostos del grup, també detinguts, es feien anomenar Rudiger i príncep Heinrich XIII. Aquest últim és rebesnet de Guillem II d’Alemanya, l’últim emperador alemany.La Fiscalia va puntualitzar també que els sospitosos haurien “iniciat els preparatius”, inclosa “la planificació d’estructures administratives, l’obtenció d’equipament, la posada en marxa d’entrenament en armes i el reclutament de nous membres”. El principal focus dels esforços de reclutament eren membres de l’Exèrcit i la Policia, ja que eren qui havia d’executar el cop d’Estat.

Fins a 3.000 agents van participar en l’operatiu a tot Alemanya.

Fins a 3.000 agents van participar en l’operatiu a tot Alemanya.EUROPA PRESS

tracking