SEGRE

SUCCESSOS CORRUPCIÓ

Detinguts una funcionària i dos reclusos per narcotràfic

Col·laboraven per introduir i vendre droga a la presó de Puig de les Basses || La dona es troba en llibertat amb càrrecs

Escorcoll dels Mossos d’Esquadra a casa de la funcionària.

Escorcoll dels Mossos d’Esquadra a casa de la funcionària.ACN/MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 29 de novembre una funcionària de presons i dos interns per presumptament introduir i vendre droga al centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres. Segons la policia catalana, un dels empresonats indicava a la funcionària qui i quan volia obtenir les substàncies i ella o el tercer investigat les introduïen en el centre a l’interior dels seus cossos. Als tres se’ls atribueix un delicte contra la salut pública.

A la dona, a més, se l’acusa també d’un altre de revelació de secrets, a l’entendre que, per desenvolupar l’activitat delictiva, s’aprofitava de la informació de què disposava per la seua condició de funcionària. La investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció número 7 de Figueres, va començar a finals del 2021, quan l’Àrea d’Informació i Seguretat del departament de Justícia va informar els Mossos d’Esquadra que diversos interns, en connivència amb una funcionària de presons, estaven introduint i venent substàncies estupefaents a Puig de les Basses. La investigació va tenir per objectiu conèixer les rutines de la funcionària detinguda, que durant el mes de març havia sol·licitat un canvi de destinació per treballar a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, a la qual havia estat traslladat un dels reclusos.

La investigació va constatar la coincidència dels fets i la relació amb l’activitat delictiva tant d’aquest intern com l’altre que va continuar a la penitencieria de Figueres. Finalment, el 29 de novembre, els agents van realitzar escorcolls simultanis al domicili de la funcionària i a les cel·les dels reclusos detinguts. Van confiscar diferents quantitats d’haixix i d’heroïna, diners en efectiu, documentació i mòbils

La funcionària va demanar un trasllat quan uns dels seus socis va ser enviat a la presó de Lledoners

La detinguda, de 50 anys, va passar a disposició judicial i el jutjat que instrueix la causa va decretar la seua llibertat amb càrrecs, mentre que els dos reclusos, de 38 i 24 anys, també van ser detinguts als seus respectius centres penitenciaris, on estan interns.

tracking