SEGRE

SUCCESSOS MASCLISME

Un home mata a ganivetades la seua parella en un bar de Bilbao

Dels desembres més negres, amb vuit víctimes

Ertzaintza i Policia Municipal inspeccionen el bar del crim.

Ertzaintza i Policia Municipal inspeccionen el bar del crim.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 45 anys va ser presumptament assassinada ahir per la parella sentimental al bar que ella regentava al carrer San Francisco de Bilbao. Si es confirma que es tracta d’un crim masclista, seria la novena víctima mortal que deixa aquesta xacra social al desembre i la 47 a Espanya aquest any. Aquesta xifra podria augmentar, ja que investiguen un altre cas.

Els fets van tenir lloc dimarts a la matinada, quan l’home, de 44 anys, suposadament va acudir a l’establiment i va cometre el crim. Tot seguit se’n va anar a casa a dormir i l’endemà va confessar el succés a la Policia Municipal, que va trobar el cos sense vida de la dona a l’interior del local i va procedir a la detenció de l’individu. Posteriorment, el va posar a disposició de l’Ertzaintza, cos que s’ha fet càrrec de la investigació.

L’arrestat tenia antecedents per violència de gènere d’una relació anterior. Aquest mes de desembre s’ha convertit en el tercer més mortal des que hi ha registres (2003), només al darrere dels del 2008 i 2015 i, a més, és el mes més tràgic d’aquest any, al confirmar-se vuit assassinats. Les dades podrien augmentar si es confirmen els altres dos casos en investigació.

Dos dels crims masclistes d’aquest mes de desembre s’han registrat a Catalunya, un dels quals a Lleida. En total, al llarg d’aquest any s’han comès dotze feminicidis a Catalunya, comptant també els crims comesos fora de la parella.Malgrat les tràgiques dades del desembre, aquest any seria el de menor nombre de víctimes d’aquesta xacra social de la sèrie històrica, amb 46.Davant d’aquesta situació, el ministeri d’Igualtat va convocar el gabinet de crisi, que va demanar revisar el sistema de protecció de les víctimes de maltractament per elevar la prevenció.

tracking