SEGRE

EUROPA DE L?EST CONFLICTE BÈL·LIC

Putin envia míssils hipersònics a l'Atlàntic

Prova de treure pit després de la matança de 89 soldats russos a Donetsk la nit de Cap d'Any, que l'Exèrcit atribueix a l'ús massiu de telèfons mòbils personals dels militars

Putin va fer ahir la seua primera aparició pública aquest any.

Putin va fer ahir la seua primera aparició pública aquest any.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va anunciar ahir que ha enviat una fragata a l’oceà Atlàntic armada amb míssils de creuer hipersònics Zircon a bord. Ho va fer en una videoconferència amb el ministre de Defensa, Serguei Xoigú, i el comandant de la fragata, Ígor Krokhmal, que va concretar que “el vaixell porta munició per als míssils Zircon i Kalibr, material de defensa aèria, torpedes i artilleria. La tripulació està preparada per dur a terme accions de combat”.

“La campanya se centra a contrarestar les amenaces i mantenir la pau i estabilitat regionals al costat de països amics”, va explicar Xoigú, que va assenyalar que la fragata és capaç de “colpejar l’enemic des del mar”. Va dir que el vaixell recorrerà aigües de l’Atlàntic, l’Índic i el Mediterrani. La d’ahir va ser la primera aparició pública de Putin després de conèixer-se l’atac ucraïnès a la ciutat de Makíivka, a Donetsk, la nit de Cap d’Any, considerat una humiliació per les forces armades russes.

El ministeri de Defensa de Rússia va elevar ahir a 89 la xifra de soldats que hi van morir. El tinent general Serguei Sevriukov va apuntar que l’ús massiu de telèfons mòbils per part dels militars –que, d’acord amb els mitjans, trucaven als seus familiars per felicitar-los per l’Any Nou– va ser la causa principal del que havia ocorregut. D’aquesta manera, va culpar els mateixos soldats, a l’assegurar que l’ús dels dispositius va permetre que “l’enemic rastregés i determinés les coordenades de la localització dels soldats per a un atac amb míssils”.Mentre els combats entre els exèrcits de Rússia i Ucraïna segueixen sobre el terreny, el ministre d’Exteriors ucraïnès, Dmitró Kuleba, va afirmar que els preparatius per a l’entrega a Kíiv dels sistemes de defensa antiaèria Patriot, que li subministraran els Estats Units, ja han començat.

tracking