SEGRE

REGNE UNIT POLÈMICA

Enric provoca la crisi més gran en dècades a la Casa Reial britànica

Amb la publicació de les seues memòries, en les quals es vanta que durant el servei militar va matar 25 talibans || Els mitjans l'acusen de posar en perill l'Exèrcit

Fotografia d’arxiu dels ducs de Sussex, Enric i Meghan.

Fotografia d’arxiu dels ducs de Sussex, Enric i Meghan.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Enric ha tornat a ser el protagonista d’una nova polèmica dins de la família reial britànica. La filtració de diversos passatges de les seues memòries, que es publicaran de manera oficial a nivell mundial dimarts vinent, ja fa diversos dies que aixeca butllofes dins de la Casa dels Windsor i han arrossegat la monarquia britànica a la crisi més gran durant dècades. Una de les últimes polèmiques a sortir a la llum és que al llibre, que a Espanya portarà el títol En la sombra, el príncep afirma que el seu pare, el rei Carles III, se sentia gelós –abans d’accedir al tron– davant la possibilitat que les seues nores, Meghan i Catalina, li robessin protagonisme.

D’acord amb la informació que va publicar la premsa britànica, que ja ha aconseguit còpies del volum, el llavors príncep de Gal·les es va mostrar reticent a donar suport econòmicament als ducs de Sussex i fins i tot als de Cambridge, Guillem –ara primer en la línia de successió– i Catalina. Enric, que actualment viu als EUA, explica que, abans de casar-se amb Meghan, el seu pare li va preguntar si ella continuaria treballant com a actriu i, quan ell li va dir que no perquè segurament es traslladaria al Regne Unit, l’avui rei el va advertir que “no hi havia diners de sobres” per mantenir-la.A la biografia, el príncep també confessa que va matar 25 talibans quan va estar de servei a l’Afganistan com a pilot d’helicòpter entre 2012 i 2013, però afirma que en aquell moment ho va veure com a justificable. Aquesta afirmació va generar ahir la ira dels talibans que van titllar el príncep d’“assassí”.

Els mitjans del Regne Unit van carregar contra seu per “posar en perill l’Exèrcit britànic” amb aquesta confessió. A part d’això, segons les filtracions, al llibre Enric explica que Guillem el va agredir físicament al mantenir una discussió sobre Meghan; que va perdre la virginitat als 17 anys amb una dona més gran que ell fora d’un pub; que va consumir cocaïna als 17 o que se li va congelar el penis en un viatge a l’Antàrtida. A més, explica que Carles III ni tan sols el va abraçar quan li va comunicar la mort de la seua mare o que van ser Guillem i Catalina els qui el van animar a disfressar-se de nazi en una festa el 2005.

tracking