SEGRE

PP

Feijóo: Fa segles que no veurà un cristià matar en nom de la seua religió

Feijóo: Fa segles que no veurà un cristià matar en nom de la seua religió

Feijóo: Fa segles que no veurà un cristià matar en nom de la seua religióEFE/ Alejandro García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dijous, amb relació a l’atac amb arma blanca en una església a Algesires (Cadis), que "fa molts segles" que no es veu un cristià matar en nom de la seua religió o les seues creences, encara que "hi ha altres pobles que tenen alguns ciutadans que sí que ho fan". "El terrorisme islàmic és un problema de tota la societat europea i hem d’actuar de forma unida i sabent que hi ha latent un problema", ha afirmat Feijóo en un col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona.

"Hi ha persones que maten en nom d’un déu o en nom d’una religió. I tanmateix, nosaltres des de fa molts segles, no veurà vostè un catòlic o un cristià matar en nom de la seua religió o de les seues creences. I hi ha altres pobles que tenen alguns ciutadans que sí que ho fan", ha dit el líder del PP.

Ahir, un jove de 25 anys va assassinar el sagristà d’una església a Algesires i va ferir unes altres quatre persones, entre elles un sacerdot, en qui podria ser el primer atemptat gihadista a Espanya després dels de Barcelona i Cambrils el 2017. Feijóo ha reclamat al govern espanyol la convocatòria del pacte antiterrorista després de l’atac amb arma blanca en una església d’Algesires (Cadis) en el qual va morir el sagristà Diego Valencia, així com tenir "més informació" i un "contacte mínim" davant d’un "fet rellevant" com l’ocorregut a Algesires.

L’atac d’Algesires, ha dit Feijóo, ha de tractar-se "amb molta visió d’Estat" i ha reclamat que no hi hagi "reaccions en calent", perquè representen "el contrari a la reflexió premeditada".

D’altra banda, en la conferència, Feijóo ha assegurat que la seua formació dona suport a l’enviament de tancs Leopard 2A4 a Ucraïna i a l’ensinistrament en el seu ús, una decisió anunciada ahir pel govenr espanyol. Tanmateix, Feijóo ha assegurat que el president Pedro Sánchez, enviarà aquests tancs per "no quedar-se sol", alhora que li ha retret que sigui un dels "últims països en pronunciar-se".

Segons el parer del líder del PP, Espanya ha tingut "un comportament tebi amb la Guerra d’Ucraïna", i, des del seu punt de vista, Espanya ha de proporcionar armes "per defensar la llibertat i sobirania del poble ucraïnès".

tracking