SEGRE

PROSTITUCIÓ

Condemnada una mare a Melilla per prostituir la seua filla de 12 anys amb discapacitat intel·lectual

Després de cada acte la mare li donava 5 euros a la nena

Guàrdia Civil

Guàrdia CivilGUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una mare ha estat condemnada a Melilla a 22 anys de presó per prostituir la seua filla de 12 anys discapacitada intel·lectual, segons la sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) a què ha tingut accés Europa Press. Un amic de la dona, que era la persona que abusava sexualment de la menor amb el consentiment de la mare a canvi d’entre 25 i 30 euros en cada ocasió, ha estat penat per la seua part a 17 anys de presó.

El TSJA, que ha confirmat la sentència inicialment dictada per l’Audiència Provincial de Melilla, recull que la menor nascuda el 8 de març de 2008 --en l’actualitat té 15 anys-- "presenta discapacitat intel·lectual que ha estat qualificada com llevi", havia ingressat en el centre assistencial "Gota de Llet" en març de 2019 i va passar posteriorment a un altre centre d’acolliment.

"En ambdós casos, la seua mare, disposava d’un règim de visites, de manera que podia treure a la menor del respectiu centre unes hores al dia els divendres, dissabtes i diumenges."

En dates no determinades, però en tot cas durant el temps en què la menor va residir en el centre assistencial "Gota de Llet" i fins el dia el 18 de juny de 2021, la mare recollia a la seua filla i la portava al domicili del seu amic.

Una vegada a l’esmentat domicili, un pis situat a Melilla, la mare, "aprofitant la seua condició de progenitora i a canvi de certa quantitat de diners --entre 25 i 30 euros--, obligava la seua filla a deixar-se fer pel processat a fi que aquest satisfés els seus desitjos sexuals" assenyala la sentència.

IMPOSICIÓ

Segons destaca el tribunal, "la processada feia valer la seua condició de madre aprofitant alhora la falta de capacitat de la menor per reaccionar davant de la seua imposició".

La interlocutòria també ha subratllat que l’amic de la mare, "coneixedor de l’edat de la menor i de la seua limitació intel·lectual, la portava a l’únic dormitori que té l’habitatge i una vegada allà la despullava, la besava i li tocava pits i zones íntimes, havent arribat a introduir els seus dits a la vagina de la menor, tot això mentre es masturbava".

A més dels diners, que l’home donava a la processada, entregava a la nena uns 5 euros "cada vegada que el relatat tenia lloc".

El tribunal ha admès que "les esmentades pràctiques, que es van repetir un número no determinat de vegades", han provocat que la menor present símptomes ansiosos-depressius i problemes conductuals, amb dificultat per agafar el son, pensaments d’autolisi, sota rendiment acadèmic, sentiments d’estigmatització, humiliació, culpa, vergonya, pèrdua d’autoestima i impotència, entre altres.

El TSJA, després de rebutjar els recursos presentats contra la sentència de l’Audiència Provincial de Melilla, ha confirmat una pena de 22 anys de presó per a la mare per sengles delictes, un de continuat d’abusos sexuals i un altre de prostitució de menors de 16 anys, mentre l’amic ha estat penat a 17 anys de presó, també com a autor ambdós delictes.

El jutjat, a més, ha retirat la pàtria potestat a la mare i li prohibeix d’atansar-se a la seua filla o a qualsevol dels seus altres fills a menys de 200 metres. Finalment, ha acordat que els acusats abonin les costes per meitat, i indemnitzin conjuntament i solidàriament la menor, a través del seu representant legal, actualment la Conselleria de Benestar Social de l’Administració de la Ciutat Autònoma de Melilla, "amb la quantitat de 20.000 euros".

Els dos condemnats tenien antecedents penals abans de cometre aquests delictes: La mare va patir una condemna de vuit mesos presó per un delicte contra la salut pública i l’amic uns altres sis mesos de presó per un delicte d’exhibicionisme i provocació sexual amb víctima menor comès l’any 2013.

tracking