SEGRE

NOMÉS Sí ÉS Sí

El canvi de la llei del sol sí és sí s’obre pas amb Podemos a la defensiva

El PP ofereix els seus vots per modificar la llei

El canvi de la llei del sol sí és sí s'obre pas amb Podemos a la defensiva

El canvi de la llei del sol sí és sí s'obre pas amb Podemos a la defensivaEFE/ Ángeles Visdómine

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possibilitat de què la llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com a llei del "sol sí és sí", se sotmeti a canvis per revertir la rebaixa de condemnes a agressors sexuals s’obre pas, encara que mentre des de La Moncloa s’afirma que s’estan abordant solucions de la mà del Ministeri d’Igualtat, des de Podemos es denuncia una ofensiva orquestrada per sectors conservadors contra la norma.

El Partit Popular ha tornat per la seua part a aprofitar l’oportunitat per a, a través de la seua secretària general, Cuca Gamarra, oferir els vots dels populars en el Congrés i Senat i permetre que el Govern pugui reformar la llei de "sol sí és sí" sense necessitar els vots de Podemos.

Des d’aquesta part del Govern, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, defensava de nou avui, a Twitter, la norma i llançava les seues acusacions contra "la dreta judicial i mediàtica" que responsabilitzava de "redoblar la pressió".

UNA OFENSIVA "ORQUESTRADA" CONTRA LA LLEI

Idèntic missatge del de la coportaveu de Podemos, Isa Serra, i del diputat Rafa Mayoral, els qui han denunciat "una ofensiva en tota regla" contra la llei del "només sí és sí", segons la seua opinió orquestrada per sectors conservadors que estan "pressionant" aquests dies per "tornar al model anterior".

El que s’ha transmès des del Govern de coalició és que s’estan abordant solucions als problemes generats per l’aplicació de la llei, per a la qual cosa s’està treballant de la mà de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, de manera "seriosa i rigorosa", segons han indicat fonts de La Moncloa.

Les mateixes fonts assenyalen que els dos partits del Govern de coalició, "amb plena sintonia", són conscients dels efectes indesitjats generats per l’aplicació de la llei, amb la revisió de condemna a agressors sexuals, i volen contribuir junts a resoldre-la.

Abordar amb responsabilitat aquesta situació, incideixen des de Moncloa, requereix deteniment, perquè és complexa des del punt de vista tècnic. No s’oculta i es comparteix, a més, la preocupació social davant d’aquest tema.

SENSE ACORD PER A UNA SOLUCIÓ VÀLIDA

Fonts de Podemos han agregat que "el Govern no ha parat de buscar fórmules perquè la llei s’apliqui de forma correcta, compartint la preocupació social per les decisions d’aquells jutges que estan decidint rebaixar penes. Continuem treballant en això".

"Però en el dia d’avui no hi ha acord sobre una solució vàlida. El PSOE té pressions per tornar al model anterior i que el consentiment deixi de ser el centre del codi penal", han afegit les fonts.

El canvi de la llei del sol sí és sí s'obre pas amb Podemos a la defensiva

El canvi de la llei del sol sí és sí s'obre pas amb Podemos a la defensivaEFE/ Ángeles Visdómine

tracking