SEGRE

AFGANISTAN

Els talibans ordenen a les universitats afganeses que prohibeixin a les dones l'accés a la selectivitat

Els talibà anuncien mesures legals contra qualsevol institució que es negui a adoptar aquesta decisió

Les dones, les grans damnificades dels talibans.

Les dones, les grans damnificades dels talibans.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri talibà per a l’Educació Superior ha ordenat a les universitats del país, tant públiques com privades, que prohibeixin a les estudiants l’accés a la prova de la selectivitat d’aquest any, segons un comunicat recollit aquest dissabte per la cadena Tolo News.

En la nota, els talibà anuncien mesures legals emparades amb el codi penal islàmic contra qualsevol institució que es negui a adoptar aquesta decisió de cara a la celebració de les proves, a finals del mes que ve.

Aquesta nova ordre amplifica la restricció inicial de les autoritats talibà, anunciada al desembre, per la qual prohibia terminantment l’accés de les dones a l’educació superior universitària fins nou avís, en una decisió que va guanyar al moviment fonamentalista una onada de crítiques internacionals.

Els talibà, malgrat les múltiples reunions mantingudes amb delegats internacionals, entre ells de Nacions Unides, i de les declaracions en contra formulades per institucions com l’Organització per a la Cooperació Islàmica (OIC), han demanat respecte a la seua decisió, cenyida als principis tradicionals de la llei islàmica.

tracking