SEGRE

La Moncloa assegura que només es faran ajustos "tècnics" a la llei del 'només sí és sí' sense tocar el consentiment

Isabel Rodríguez promet que no es modifica "ni una coma" del nucli de la llei

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

La Moncloa assegura que només es faran ajustos "tècnics" a la llei del 'només sí és sí' sense tocar el consentimentPool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha insistit aquest dimarts que la reforma de la llei del 'només sí és sí' que vol impulsar a través d'una proposició de Llei del PSOE es limita a arreglar "aspectes tècnics" de la norma per evitar la rebaixa de penes a agressors sexuals, però no preveu "tocar ni una coma" del nucli de la llei, el consentiment. El seu criteri contrasta amb la de la part de Podem de l'executiu, que sosté que la reforma afecta l'eix central de la norma perquè introdueix distincions entre agressors amb violència o amb intimidació, i per tant desvirtua l'esperit de la norma perquè porta els jutges de nou a centrar l'atenció en les declaracions de les víctimes sobre els fets.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha insistit que la llei del 'només sí és sí' és "una bona llei, una llei pionera" de la que el govern espanyol "se sent orgullós", però que està tenint "efectes que no són desitjats" i que cal reformar. "Entenem que avui la millor forma de defensar la llei del 'només sí és sí' és dur a terme ajustos tècnics", ha afirmat la ministra, "perquè no es produeixin aquestes rebaixes de les penes a agressors sexuals".

Rodríguez ha reiterat que l'executiu no preveu "tocar ni una coma" del nucli de la llei, el consentiment. "Això no s'alterarà en cap cas", ha assegurat, malgrat que ha admès que aquesta és una reforma "complexa" que "requereix de tasques per donar viabilitat tècnica i jurídica als ajustaments necessaris perquè no es produeixin els efectes indesitjats de la norma".

"El govern ha estat estudiant cadascun dels pronunciaments dels tribunals", ha dit Rodríguez, "i en tot aquest temps el govern ha estat treballant en aquestes fórmules "que no són fàcils".

tracking