SEGRE

Putin diu que Rússia té "amb què respondre" a l'enviament de tancs

El president de Rússia, Vladimir Putin.

El president de Rússia, Vladimir Putin.Europa Press / Contacto / Mikhail Klimentyev / Kremlin P

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de Rússia, Vladímir Putin, va assegurar aquest dijous que Rússia té "amb què respondre" a l’enviament de tancs a Ucraïna des d’Occident, i va advertir que no només serà amb blindats. "Nosaltres no enviem tancs a les seues fronteres, però tenim amb què respondre" va dir el cap del Kremlin a Volgogrado, durant un acte commemoratiu del 80 aniversari de la victòria soviètica sobre l’Alemanya en la batalla de Stalingrad. La resposta "no es limitarà a l’ús de blindats", va dir el cap del Kremlin, que va dipositar prèviament una ofrena floral davant de la flama eterna a la Sala de la Glòria Militar del complex memorial "Mamayev Kurgán" i va retre homenatge a la memòria dels soldats soviètics morts a Stalingrad amb un minut de silenci. Putin va llançar una advertència als que "arrosseguen països europeus, inclosa Alemanya, a una nova guerra amb Rússia" i els qui "esperen guanyar Rússia al camp de batalla". "Pel que sembla, no entenen que la guerra moderna amb Rússia serà completament diferent per a ells", va afirmar.

Les declaracions del líder rus podrien interpretar-se com una al·lusió al poder nuclear del país del qual Moscou i els seus dirigents han presumit en múltiples ocasions, sobretot, després d’allargar-se el conflicte a Ucraïna. Alhora, Putin ha assegurat en diverses ocasions, l’última a finals de l’any passat, que Rússia "sota cap condició" seria la primera en fer servir les seues armes nuclears, ja que la seua doctrina militar preveu tals atacs només en forma de resposta. Amb tot, el mandatari rus va fer especial menció als tancs alemanys Leopard que Berlín enviarà a Ucraïna i que també podran subministrar a Kíiv altres països europeus que els tenen en el seu poder. "Increïble, però cert: ens tornen a amenaçar amb els tancs alemanys Leopard", va dir. Segons Putin, "la ideologia del nazisme, ja en la seua forma moderna, una vegada més està creant amenaces directes a la seguretat" de Rússia.

El president rus va aprofitar també la seua intervenció per negar l’aïllament de Rússia i assegurar que el país continua tenint molts amics. El cap del Kremlin va assenyalar que "magrat als esforços de la propaganda" occidental, Moscou té amics "a tot el món", inclòs a Norteamerica i Europa. Des que va arribar al Kremlin el 2000, Putin ha assistit en diverses ocasions a l’aniversari de la batalla que va començar el 17 de juliol de 1942 i va acabar el 2 de febrer de 1943 amb la capitulació del mariscal del camp Friderich von Paulus, cap del Sisè Exèrcit alemany, després de 200 dies de lluita sense treva. Segons ha dit avui Putin, la disposició de "fer l’impossible" i "anar fins el final" per la Pàtria va ajudar a derrotar el nazisme.

tracking