SEGRE

CONDEMNA

27 anys de presó per abusar de sis menors a canvi d’hamburgueses i roba

A més d’una indemnització de 18.000 euros a dos de les víctimes

27 anys de presó per abusar de sis menors a canvi d'hamburgueses i roba

27 anys de presó per abusar de sis menors a canvi d'hamburgueses i robaEFE/ Chema Moya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 26 anys i 11 mesos de presó per a un home de 73 anys per corrompre i abusar sexualment de sis menors a qui pagava diners o els comprava roba i hamburgueses a canvi de permetre els actes sexuals.

La Sala Penal ha dictat una sentència que rebutja el recurs del condemnat contra la resolució de l’Audiència de Barcelona per sis delictes de corrupció de menors i quatre d’abús sexual continuat a menors.

A més de la pena de presó, que declara extingida als 21 anys, el Suprem ratifica cinc anys de llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se per qualsevol mitjà o aproximar-se a les víctimes durant cinc anys més del delicte que hagi estat condemnat per cadascú de les menors i una indemnització de 18.000 euros a dos de les víctimes.

La sentència considera provat que entre els anys 2013 i 2015, el condemnat "amb ànim libidinós i prevalent-se de la desproporció d’edat respecte de les menors" es va atansar a elles amb el pretext de llegir-los les cartes del tarot i mantenir una conversa al parc o en un altre llocs de la seua ciutat.

En el curs de la relació que va entaular amb elles, va demanar a les menors que es deixessin tocar els genitals i els pits, que li masturbessin i li practiquessin fel·lacions a canvi de 5/10 euros o de portar-les a menjar a una hamburgueseria o comprar-los roba.

A més el condemnat va arribar fins i tot a buscar a una d’elles a l’institut per continuar amb els abusos o de parar a una altra al carrer i amb l’excusa que li anava a donar un regal per a una amiga, la va fer pujar al cotxe i tapar-se els ulls amb un drap per acabar en un garatge i tractar d’abusar d’ella.

En el seu recurs, el condemnat al·lega "greus i insalvables contradiccions" en què incorren les declaracions de les víctimes.

El Suprem respon que "és normal que no siguin coincidents totes les declaracions" perquè "cal tenir en compte que se’n tracta res menys de sis de menors d’edat, que van declarar diverses vegades en instrucció i després en el plenari, sobre multitud d’ocasions (alguna descriu més de 20 vegades) en què van tenir lloc els actes de contingut sexual de l’acusat i variant les assistents".

"Però es pot observar que les declaracions són constants en el substancial i que existeix entre les mateixes una connexió lògica", afegeix la Sala.

tracking