SEGRE

PANORAMA

Irene Montero es mostra disposada "a cedir" i reformar la 'llei del només sí és sí'

Posa com a condició no canviar el model de la norma: "El consentiment ha arribat per quedar-se"

Montero, ahir en un acte de Podem a les Canàries.

Montero, ahir en un acte de Podem a les Canàries.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’ha mostrat aquest dissabte disposada "a cedir" i reformar la 'llei del només sí és sí' amb l’objectiu d’aconseguir "una resposta unitària del Govern".

"No tenim un acord amb el PSOE, tenim una discrepància forta, però mai no he tingut més ganes d’arribar a un acord", ha afirmat la ministra en un acte de presentació de candidatures de Podemos a Múrcia.

"Sé que la llei està ben feta i sé que és la resposta a un sector reaccionari, i estic disposada a cedir amb tal d’arribar a una resposta unitària del Govern", ha recalcat Montero.

No obstant la ministra s’ha mostrat inflexible sobre el consentiment: "Només hi ha una cosa en la qual no cediré, perquè el consentiment ha arribat per quedar-se", ha afirmat.

"Em preocupa que no siguem capaços de respondre, i que ens diguin a les feministes que hem arribat massa lluny. La resposta és senzilla ja hem esperat massa, ni un pas enrere".

Segons la seua opinió la 'llei del només sí és sí és l’única que ajuda a les víctimes a exercir els seus drets". "Necessitem una resposta social forta per entendre situacions que abans no sabíem que eren violència", ha remarcat.

A més, ha indicat que a causa que la majoria de les víctimes no denuncien per vergonya, "la majoria dels agressors sexuals d’aquest país no ha trepitjat una comissaria o un jutjat", i que aquesta llei ve a corregir aquest fet.

La 'llei del només sí és sí' naix precisament, ha dit Montero, "per evitar el calvari probatori al que havíem d’enfrontar-nos" en el que pràcticament "havíem d’ensenyar les marques" d’aquesta agressió. I també perquè no hagi de donar-se una violència física perquè ho sigui.

Finalment, s’ha referit a la proposta del PP perquè es mantingui "el model de la violència o la intimidació", aquest PP ha dit "que posa a les institucions als qui neguen les violències masclista. Senyor Feijóo, només sí és sí".

tracking