SEGRE

Junqueras creu que els Pressupostos "són tan bons" que tots els partits els han de donar suport

Diu que des d’ERC "respectaran" que la CUP o Junts presentin esmenes a la totalitat

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha considerat que els Pressupostos de la Generalitat per a 2023 "són tan bons" que tots els partits polítics els haurien d’aprovar en el Parlament.

"Són tan bons per al país que fins el partit socialista ha decidit votar-los", ha afirmat aquest diumenge en declaracions els periodistes en Molins de Rei.

D’aquesta manera, ha anomenat que "tots els altres demòcrates i autodeterministes s’afegeixin" a l’acord assolit dimecres entre el Govern i el PSC per aprovar els comptes.

Ha defensat que "és bo que hi hagi 3.700 places consolidades en l’àmbit de la salut; és bo que hi hagi 6.800 places noves en l’àmbit de l’educació, i que hi hagi 680 milions d’euros destinats a les polítiques industrials", pel que ha reiterat que totes les formacions haurien de votar a favor.

Ha recordat que els Pressupostos compten amb el suport dels sindicats, els empresaris, de la taula del tercer sector i les entitats socials i culturals, i ha asseverat que si els partits "no donen suport a aquests pressupostos significa que no recolzen" a totes aquestes entitats.

Respecte a una possible esmena a la totalitat dels comptes per part de la CUP i Junts, ha respost que des d’ERC respectaran les decisions que prengui qualsevol formació, i ha insistit: "Si es decideixen a donar suport a aquests Pressupostos que són tan bons, nosaltres sempre els acollirem amb els braços oberts".

tracking