SEGRE

POLÍTICA JUSTÍCIA

ERC no donarà suport a Borràs a l'inici del judici: “És un cas de mala praxi”

Desvincula la seua causa per suposats contractes irregulars a l'ILC de la repressió contra l'independentisme || El Superior de Justícia la jutjarà a partir de divendres

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ahir en roda de premsa.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ahir en roda de premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu i secretària adjunta d’ERC, la lleidatana Marta Vilalta, va afirmar ahir que el partit no acompanyarà la presidenta de Junts, Laura Borràs, al judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per presumptes irregularitats en contractes durant l’etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Vilalta va argumentar que el judici contra la presidenta del Parlament suspesa, que comença aquest divendres, “no té res a veure amb la repressió política”, i el va situar en l’àmbit de la “mala praxi” en la gestió de recursos públics. “Hem de ser contundents contra la corrupció, la mala praxi o davant qualsevol sospita”, va asseverar la republicana, que va recordar que Borràs està acusada de prevaricació i falsedat documental i que el cas “no té relació amb l’1-O ni amb la lluita per la independència”.

En aquesta línia, va dir que ERC sempre lluitarà contra la corrupció tot i que aquesta decisió pugui “dificultar-li algunes relacions”. Fiscalia demana per a Borràs 6 anys de presó, 21 d’inhabilitació i 144.000 € de multa per un delicte de prevaricació i un de falsedat per presumptament donar contractes a dit durant la seua etapa al capdavant de l’ILC.

Xoc entre Serret i Rius per les delegacions a l’exteriorERC i Junts van protagonitzar ahir un altre xoc per les delegacions de la Generalitat a l’estranger.

La consellera d’Acció Exterior, la lleidatana Meritxell Serret, va defensar que abans d’obrir noves delegacions a l’estranger cal dotar les ja existents d’estructures i recursos, ja que actualment n’hi ha set d’obertes que no estan operatives. Davant d’això, el diputat de Junts Josep Rius va acusar Serret de cedir davant de la demanda del PSC de congelar la xarxa de delegacions catalanes a l’exterior.

El Govern veuria il·lògic una esmena total de Junts als comptesLa consellera a la presidència, Laura Vilagrà, va assegurar ahir que si Junts presenta una esmena a la totalitat contra els pressupostos del 2023, una cosa que ha insinuat, serà per una “tàctica política” i no des d’un punt de vista racional.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, va insistir que l’acord actual dels comptes inclou prop del 80 per cent de les propostes de Junts, encara que no s’incorporin les mesures que reclamava en matèria de fiscalitat, com una deflactació de l’IRPF. En aquest sentit, i després que Junts acusés ERC de trencar amb la majoria independentista i apostar per un tripartit amb PSC i comuns, Vilagrà va reiterar que l’acord pressupostari és una cosa puntual perquè els republicans i els socialistes tenen “uns models de país molt diferents”.

tracking